Att sova bort oro

Det går tydligen. 19 timmars sömn med en del avbrott gör susen. Man drömmer väldigt märkligt när man är inne på 10-19:e timmen, nästan som en oändlig feberyra full av allt mellan panik och glädje.

Hittade låten från 3-reklamen som jag gillar.
Här är den. Man blir varm och hoppfull av sådan musik.

Månadsfinal? Ja. Klonk? Utan tvekan.

Puss!

/HeFo

High Stakes Poker

Citat från senaste avsnittet:

I'm still trying to figure out how someone can lose a half a million dollars at Chinese poker at $2000 a point. That's quite an accomplishment.


250 punkter back? Det är väl ingenting??


/En som vet


Osmidigt, elakt, lågt och tragiskt

I pokervärlden förekommer en hel del skitsnack, både bakom ryggar och rakt upp i ansikten. Under spelets gång kallas det trashtalk om man försöker håna och kritisera varandra för att lugna ner sig själv eller hetsa någon annan vid bordet. I de allra flesta fall handlar snacket om dåligt spel, men det händer att man i en hetsig situation går över gränsen. Det som utspelade sig på pokerklubben igår var så långt över den gränsen att jag som utomstående blev illamående.

Det börjar bli lite väl mycket grodor och snedsteg nu Dilba. Om du inte menade det eller inte själv förstod vad du sa så tycker jag att en ordentlig ursäkt är på sin plats. Jag har svårt att tro att man kan vara så genuint elak med tanke på att du känner till den drabbades bakgrund.

Vid sidan av detta vill jag tipsa om en blogg som jag hittade på Aftonbladet. Lina beskriver pokervärlden i allmänhet och rapporterar från sina resor med och runt världens alla spelare. Snyggt jobbat damen! 
Trevlig läsning rakt igenom.

Var rädda om varandra och visa lite hjärta!

/Dr. Jekyll 

Dimmigt på havet

Som vanligt när man spelar med Potraiser blir det Champagne och ett glatt humör. Eftersom jag hade en titel att försvara i turneringen var jag väldigt laddad, men trött efter en veckas sjukdom. Precis som tidigare kryssningar var strukturen ganska brant, och strax efter 04.00 i går morse bröts spelet för dagen med 34 spelare kvar, däribland lilla jag. Naturligtvis gick man inte och lade sig direkt, utan hamnade i en liten gryta med grabbarna på rummet och formen var inte riktigt på topp när spelet började igen kl 09.00.

Strukturen som sagt... när vi satte oss igen var average knappt 35,000, blindsen låg på 2,000/4,000 och jag hade 25,000 kvar att spela med. Inte så mycket att göra när man får AQ i mittposition i det läget. Ställde, fick en syn. Dubblade upp, men fick strax efter TT när en aggressiv spelare höjt före mig, och jag var all in igen. Den här gången höll inte handen, då hans AQ träffade en Q. Väldigt shortstacked tvingades jag nu all in, och som tur var blev det Birgitta Ländin som fick mina sista marker.

I övrigt var resan trevlig, men lite dimmig. Man tappar tidsbegreppet lätt på en färja - lite som i Vegas, fast sunkigt. Bra folk och god stämning, trots att man åkte ut ett par platser innan prispengarna. Grattis Jörgen (Storebror) som roffade åt sig 75,000 pix och en tredjeplats efter en deal. Ledsen att jag inte var med och stöttade dig på finalbordet, man måste sova ibland också...

Ikväll blir det Svitenlaxen, hoppas på en liten klonk. Dessutom är det derby ikväll, och jag håller tummarna för att de visar matchen nere i "hålet". Bara nu Jonson är frisk från magsjukan och takterna sitter. Krossa!

Puss på er!

/HeFo

image254
Jag kan tydligen inte se glad ut på en pokerbild.
foto: poker.se

Östersjön nästa

Nu bär det iväg på pokerkryssning. PAF Poker.se Live går av stapeln på Silja Festival ikväll, och jag ska självklart med och försvara min titel från förra året. Den här gången har man ju förstärkning med sig också i form av gänget från Potraiser, som sponsrar och stöttar. Det är också med dem jag spelar lagpokern i år, vilket jag ser fram emot enormt mycket. Tyvärr är första omgången idag, så vi fick dela upp oss. Det blir jag, Anders och Stefan som åker båt, och så följer Gia och Åsa med oss också. Pumpa läns!

Återkommer med rapport från turneringen när vi kommit hem, för jag orkar inte ta med datorn på havet.

Det värsta med att vara sjuk

Kan det vara tristessen? Febern? Den rivande hostan som aldrig tycks ta slut? Att man knappt vet vad klockan är och inte ens orkar gå ut och handla mat? Nej.

Man fastnar vid Days of our lives. Plötsligt befinner jag mig i Salem, och allt omkring mig är färgglatt och flådigt, men ändå mörkt och kusligt. Det är som en spännande semesterort jag reser till varje gång jag är sjuk, och det verkar helt naturligt att mina närmaste vänner ligger i koma, har minnesförlust, hittar okända tvillingsystrar och ligger med sina barnbarns polare.

Nu är tydligen den tråkige polischefen Abe död, och det var ju för väl. Det var väl nån fokusgrupp som dissade honom och satte stopp för hans såpakarriär. Personligen tror jag att det var Sami eller Kate som gjorde det. Det brukar det vara. Om det inte är någon till synes snäll person som plötsligt blivit besatt av djävulen eller förvandlad till en hänsynslös legosoldat. Det är kanske den där tokige Stefano som är i farten igen. Han kontrollerar ju hela staden och människorna i den, som en galen puppetmaster... och så har Jack tydligen blivit överfallen. Han ligger såklart i koma och riskerar hjärnskada, och Jennifer är naturligtvis förkrossad. 

Jag älskar verkligen det bedrövliga skådespeleriet. Man ser ofta exempel på Joeys "smell the fart-taktik" när de står där och drar ut på scenerna och pratar med sig själva.

Visste ni att serien har rullat på varje dag sedan den 8 november 1965? Ett ord. Sick.

image253
"Do you smell that...?"

Måtte jag bli frisk snart. Facebook är ju inte heller en normal sysslesättning 10 timmar per dygn... Like sand through the hourglass, so are the days of our lives...

/HeFo 

En förträfflig föreställning

Just i det gänget som var med till mitt landställe i helgen händer det ofta att man hakar upp sig vid ganska små och obetydliga saker. Det är snudd på oundvikligt att börja tjafsa om vem som egentligen skrev originalet till "I just don't know what to do with myself", hur alla länders luftrum ser ut eftersom jorden är sfärisk, eller hur något ord uttalas. Ibland blandar man in satsningar om pengar, men oftast är det bara ett evigt jidder för sakens skull. Det är fantastiskt.


Den här gången var det ordet "förhyrd" som ju ofta står på skyltar vid P-platser som var den heta potatisen. Vår kära språkpolis Gia var ju förstås övertygad om att det skulle uttalas "förhyrd" med betoning på hy. Vi andra tyckte att platserna snarare borde vara "förhyrda", med betoning på för.


Diskussionen resulterade förstås i att alla ord med för förvrängdes till förbannelse.   


Döm av min förvåning när min förtjusande kollega Anton skickade länken från DNs språkexpert ikväll:

image251

...vi erkänner Gia. Du vann.


Det gläder mig i alla fall att när man skriver ordet i Word, så får man meddelandet: Beakta ordformen förhyrd. I vanlig text kan den kännas invecklad och byråkratisk. Gia är ganska invecklad, men byråkratisk är nog lite att ta i.


Själva festen på landet då? Jag måste nog utnämna den här helgen till den bästa på länge. Veckan började illa, men helgen räddade och gav ny energi. Vi var nio pers i Roslagens famn som skulle äta och dricka oss glada tillsammans.  


I vardagsrummet vid öppna spisen kunde man bevittna ett klassiskt hockeymöte mellan Kanada och Sovjet. Anton, Christofer och Thomas hade kallat samman alla de gamla legenderna, och märkligt nog dök en svensk spelare upp i det sovjetiska laget. Krutov, Larionov och Makarov stod redo att möta Lemieux, Gretzky och ett gäng andra kanadicker som vi inte kan namnen på.


Svensken som gästspelade på Sovjets rinkhalva var en ganska trött Sandström, som snabbt byttes ut i halvtid pga allvarliga skador. Tretjak hade tydligen också blivit lite slö med åren, och de sovjetiska legenderna fick se sig besegrade i varje match. Coach Anton förnedrade både Cholle och Thomas, och kände sig väldigt nöjd med sin svit.


(Det här påminde mig om att jag ännu inte har mailat ryska nationalsången till Jay, ska göra det när jag har skrivit klart det här...)


Gia hade förberett föredömliga västerbottenpajer som avnjöts till kräftorna, och på ena gaveln av bordet satt de som fördömer fenomenet "sörpla i sig döda spindlar" och käkade rostbiff. Cholle sträckte sin avsky över insektsorgien så långt att han helt sonika fick för sig att jämföra mig med Pol Pot... "Där sitter du med en hög med likdelar framför dig och ett leende på läpparna! Skäms du inte??"


Ett förslag var att vi nästa gång ska ordna en rostbiffsskiva, där de som inte gillar döda kossor tar med sig kräftor.


Diskussionerna kring bordet liknade ingenting, och det slog mig - som så många gånger förut - att jag har turen att omge mig med de bästa människorna i världen.


Festen delades sedan upp i två läger, med en hund på vardera sida. På ena sidan, i "tackybaren", spelades schlagermusik och ett och annat parti bluffstopp, och i köket vaknades det soul och heta diskussioner. Efter tillräckligt mycket Champagne, snaps, öl och drinkar var det tydligen baddags. Hur många glada vänner får det plats i en jaccuzzi för max två pers? Svar: Fem. Det dök upp kroppsdelar överallt ur det bubblande vattnet, och ingen visste vem de tillhörde. Det känns som om vi kom varandra närmre efter den incidenten på något sätt... Ca 450 kilo kropp i ett litet kar. Inte så konstigt att Bengans stötdämpare pajade på vägen dit om man tänker efter.


En vacker stund mellan två killar följde i baren, och alla gränser suddades ut. Äppelvodka är vackert.


Tack för en jättetrevlig helg!


Måste flika in att jag träffade en hel del gamla vänner som jag saknat i fredags på Hotellet också. Det var hur kul som helst att ses, och det blev en lång och blöt kväll för vissa av oss. Slank bland annat in på Cafét en sväng och passade på att vinna min första sten-sax-påse-match mot Mattias. Den kommer jag att leva på länge.


Nu vann 19-åriga Anette från Norge WSOP Europa och £1,000,000 också. Bra helg som sagt!


Nä, hostmedicin och två Ipren nu... måste vårda min förkylning som självklart kom tillbaka. God natt!

image252
Gänget på Hotellet i fredags

/HeFo


Perspektiv

Efter allt som har hänt den här veckan, efter alla tårar, beslut, samtal och insikter, känns en blogg som världens larvigaste påfund. Jag är bra i många situationer, och kan öppna mitt hjärta, ändra åsikt och släppa alla principer. I andra fall är jag sämst. Jag är t.ex. dålig på att uttrycka mig när någon annan människa känner en sorg som jag inte kan relatera till. Nu vill jag göra ett försök, och jag hoppas att jag får chansen att göra det öga mot öga snart. Micke - mitt hjärta går ut till dig idag. Du skulle ha fått revansch på livet, men blev utköpt igen. Allt känns litet i jämförelse. Jag tänker på er och beklagar sorgen.

/Helena


Zach Galifianakis

Han spelar piano, han är konstig, han hatar Bush-administrationen, han rapar och svär och han ser ut som en gud!


Saker han säger:

For five years now, I've been addicted to cold turkey.
That show "The amazing race" ...is that about white people?
My brother has ADD, wich is wierd because he drives a Ford Focus.


Saker jag vill att han ska säga:

Do you want to marry me, you sick, demanding joke of a woman from Sweden?
Can little Zachy come out and play...?
Scratch my beard HeFo!

image250

Zach i Kanye Wests video "Can't tell me nothin".

Zach i Fiona Apples video "Not about love".

Tidig stand up med Zach på Comedy Central.

/Mrs. Galifianakis


Jag sätter bounty på mig själv

Jag är väldigt angelägen om att blåsa liv i den gamla måndagstraditionen och få lite action på "Svitenlaxen". Därför lägger jag in en bounty på mig själv på måndag.

Den som slår ut mig får boken "Poker för vinnare" av Per Hildebrand, Aki Pyysing och Marko Erola samt en valfri drink i baren. Om fler än 35 personer anmält sig får man två drinkar.

Slår man ut mig med en sämre starthand (preflop) så får man dessutom bonusboken "Pokerboken" av Lou Krieger (ja Erik, översättningen var verkligen usel - tack!).

Bring it on!

/HeFo

ComHem till någon annan tack!

Idag är dagen då jag byter Internetleverantör. Stort steg, jag vet, men nu är måttet rågat på riktigt. Jag tog ComHem för att jag har dem som analog TV-leverantör. Jävligt dumt att inte kolla om de är bra först, men det verkade skönt att bara få en faktura för TV och Internet. Jag kan inte räkna alla gånger nätet har strulat för mig sen jag flyttade hit förra hösten, och deras kundservice består av falska robotar.

När jag flyttade in annonserade ComHem om sitt nya snabba bredband 22 Mbit/sek, och det nappade man ju på direkt. När jag ringde och sa att jag vill byta upp mig sa de: Nja, alltså... det är ju väntetid på det där. - Jamen, sätt upp mig på listan då! Hur lång tid tror du att det tar? - Du märker på fakturan när vi har uppgraderat.

Okej... Ett år senare har jag fortfarande inte fått det snabba bredbandet, och jag vill inte ha det heller.

Just nu har jag ingen TV. Mina grannar har TV, men min är död. Myrornas krig. Med huvudvärk och feber är det inte riktigt vad man drömmer om en söndag. Jag har provat att byta antennkabel, göra en ny sökning etc, men ingenting. Nu ringde jag och ville ha hjälp med detta, och de konstaterade på kundtjänst att de var tvungna att skicka en tekniker. Så den 20 september någon gång mellan 8-11 kommer det någon och hjälper mig. Det är den 9:e idag. Tack. Verkligen.

Tipsa mig gärna om vilken Internetleverantör jag borde ha. ComHem förtjänar inte mina ettor och nollor längre.

/HeFo

Bilder från Tallinn

Fick några bilder av Åsa idag, eftersom jag själv inte hade kameran med mig den här gången. Jag ser ju strängt fokuserad ut verkligen...

image248
Finnen bredvid mig här precis i början av turneringen råkade vara han som jag slog ut på fjärde plats på PAF-kryssningen förra året. Han hade inte riktigt släppt det, så han gillade inte mig. Varje gång jag höjde så ställde han in hela stacken. Nykter var han inte heller. Ja, det är hans öl... =)
Foto: Åsa Holmberg, First Poker 

image244
Precis innan vi bröt för finalbord. Kolla ciggen i handen vid kinden... lite sugen där tror jag.
Foto: Åsa Holmberg, First Poker

image245
Johan Lendenius, Mikael Bredenberg och jag - den bästa svenska trion på rad. I bakgrunden Jonas, Dansken och Cholle - våra fans.
Foto: Åsa Holmberg, First Poker

image246
Jag och Rolle står och filosoferar under rasten.
Foto: Åsa Holmberg, First Poker

image247
Skönt gäng utanför Palermo.
Foto: Åsa Holmberg, First Poker

Tyvärr kunde Palermo inte alls leva upp till alla de lovord jag strött ut om dem under helgen. När vi kom dit påstod de att det var fullt, trots att matsalen var halvtom, och köket skulle stänga om en timme. De vägrade nästan ta emot oss - ett hungrigt, nyktert och hyfsat stort gäng med hela byxorna fulla med pengar. Märkligt beteende. Maten var heller inte lika bra som på de andra resorna, men så hungirg och trött som jag var så fick det duga. Nästa gång blir det Elephant istället - en jättemysig indisk restaurang i stan.

Tack Åsa för bilderna! Vi ses kanske på måndag?

Måndag, undrar ni nu... vad ska hända då? Jo, det är ju nämligen så att sedan Klubben stängde har det känts lite tomt utan måndagsturneringen som brukade äga rum där. Men nu har "det andra stället" tagit över den traditionen och kör alltså lilla laxen varje måndag. Så ni som fortfarande tror att det är stängt på måndagar - glöm det. Kom dit och boosta upp potten nu! Jag och mina kära vänner på
Potraiser kommer att vara där och ge er värde. =)

/HeFo
 

Isbjörnar och indragna förmåner

Tydligen så är det inte alls så att isbjörnarna mår så dåligt av miljöförstöring. Jag vill ta tillbaka det uttalandet från mitt förra inlägg. Enligt anonym kollega så kanske det är en isbjörn som tycker att det är lite för varmt om man räknar in hela Sveriges årsförbrukning av Ramlösa - om man dessutom återvinner flaskorna. Och det är ju inte så farligt. Han gillar verkligen Ramlösa.

De har nämligen dragit in flaskvattnet på jobbet nu - av miljöskäl. Jag tyckte väl kanske att han som blev mest upprörd över nyheten var lite bortskämd som tyckte att fri Ramlösa var en självklarhet. Han svarade med parallellen: Men tänk om du var väldigt förtjust i barn och hade sju stycken... och så en morgon så var det bara fyra! Skulle inte du bli ledsen då?

Själv drabbas jag inte så hårt eftersom jag inte ens visste var Ramlösan fanns innan den förbjöds. Sen att det är av miljöskäl vet jag inte, kanske snarare ett sätt att uppmärksamma personalen på att många små besparingar sammanslaget ger ett bättre resultat...

image243


Tystnad, tagning

Om alla kollegor vore utbildade gameshowvärdar skulle man nog inte orka gå på lunch alls. Bland vanliga människor i spelbranchen uppstår det dock - på gott och ont - en hel del tystnader. Vi är ett par som kämpar för att göra dessa tystnader bekväma för alla inblandade, och för att hjälpa er andra på traven har jag sammanfattat några oneliners i en tystnadsbrytarlista:

Politik/Samhälle:

Vad mycket skit det verkar finnas i regeringen, en efter en avgår ju nu.

Såg du Outsiders igår? Vilka speciella människor det finns...

Jag har hört att växthuseffekten drabbar isbjörnarna allra hårdast.

Man borde nog börja pensionsspara...


Sport:

Läste i Aftonbladet att Zlatan ska bli utsedd till Sveriges mest lyckade andragenerationsinvandrare.

Gnaget knappar ju in nu...

Vad kul det kan va med damvolleyboll när man verkligen sätter sig in i det.

Carro är verkligen en riktig klippa! Vilken tjej va..?  


Hem/Familj:

Gick inskolningen bra för dina kids?

Hittade billiga utemöbler på Jysk. De har verkligen pressat priserna...

Är din syster fortfarande singel?

Funderar på att kakla om köket. Italiensk mosaik är ju fräckt.

Husvagn, kan det va nåt?

Sjuk bostadsmarknad nu... man borde bli mäklare.


Arbete:
Undrar hur hög BBJ:n är nu...

När är nästa fredagsöl egentligen? Det var ett tag sen nu...

Har du tänkt på hur många på jobbet som skulle kunna vara gay?

Hur blir det nu då när vi inte får Ramlösa till mötena längre..?


Allmänt:

Så kan det gå när byxorna är på...

Det är grejer det.

Sjukt vad dagarna går långsamt nu när det börjar bli höst...

Semestern var verkligen kort i år, man skulle nästan behöva ett par veckor till.

Joråsatteeee...

Kan vi det här? (när alla har ätit klart)


Årets bästa låt

Jag lydde Lottas råd och lyssnade på Winnerbäcks nya med Miss Li. Dagens låttext blir helt klart årets låttext:

Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad.

Jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad.

Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa någon ny, jag har rätt mycket med mig själv precis som du.

Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnar mig nu.

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va.
Jag skulle få den tiden över för mej själv som jag sagt att jag vill ha.

Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa, om en främling lika tillitsfull som du.
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan om du lämnar mig nu.

Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans.
Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi tillslut har blivit sams.
Jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat, som jag varit med förut någonstans.
Jag antar det finns nån du skulle ringa om jag inte fanns.

Jag kanske skulle leta upp nån yngre som en fjäder i hatten.
Det skulle bli så tomt om ingen fanns där som värmde i natten.
Jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du.
Jag skulle fastna i min ensamhet igen om du lämnar mig nu.

Köp låten nu gottfolk, istället för att sno. Det är Lasse värd.


Tragiskt

En kille hade tydligen ledsnat på att leva och hoppade framför tåget vid Karlberg i morse. Jag såg inte när han hoppade, och det är jag väldigt glad för, men det är mycket som rör sig i huvudet efteråt. Vi hörde ett tjut från Arlanda Express, som bromsade oväntat fort. Räddningspersonal, brandkår och polis var snabbt på plats, men det såg inte ut som om han överlevde. Så ofattbart att någon är så desperat. Känner så starkt för föraren, en sån sak hänger kvar hela livet.

Var rädda om varandra!


Tärningen är plastad...

Klippt från en intervju med Linda Rosing i Nöjesguiden:

Vad skulle det stå på din gravsten?
- Hon kom, hon gick, hon segrade... det finns ett ordspråk... vad heter det?

Alea iacta est??
- Ja, precis.

Pokerproffs, politiker och historiker!

Three is the magic number

Yes it is. Jag kom nämligen trea till slut i Pokerfinnkampen igår. Tack för allt stöd från både deltagare och bloggläsare!

Klart jag var lite besviken på att inte få bättre chanser eller kort på finalbordet så att jag kunde gå och vinna skiten, men det får duga med brons. Svenskarna vann den här gången tack vare Mikael Bredenberg, och därmed gav han mig och Johan (som kom femma) en gratis plats i finalen i december. Börjar nästan gilla Tallinn...

Efter att vi landat på Arlanda hängde jag med Rolle och Åsa till Carlos. Har inte varit där förut, så jag tänkte bara kolla läget lite snabbt. De hade en rebuy-turre, och efter vad jag hört görs det rätt många av den varan på det stället.

Gick väl mindre bra där än i Tallinn, trots mina försök att tighta till mot allt testosteron runt bordet. Dessutom ledsnade jag rätt snabbt på att få höra att jag var tjej tio gånger per minut. Carlos är ett ställe där man tävlar i dålig poker. Ju sämre syner och kort, desto större kuk och plånbok. Inom dessa väggar är "bra poker" att syna en all-in tom och klonka. Jag blev inte långvarig, utan gick hem och sov som ett barn efter en lång helg.

En helt annan grej då... Jag läste en fantastisk artikel om EPT-vinnaren Andreas Hoivold på poker.se precis. Han berättar ursprungligen för en norsk journalist om en tragisk olycka, och hans väg tillbaka till livet. Tyvärr var översättningen och det svenska språket så väldigt dåligt att det förstörde hela känslan som jag förmodar fanns i ursprungsartikeln. Om man ska översätta något kan man inte blanda ursprungsspråket med det nya, eller översätta direkt, för då blir meningar och uttryck väldigt konstiga och felaktiga. Dessutom ligger det en bild mitt i artikeln så att man missar ett stycke, men den fadäsen kan ju vem som helst göra. Önskar att jag var bättre på norska, för jag skulle gärna vilja läsa och förstå ursprungsartikeln.

Jaja, nu ska jag jobba på lite och sen blir det lunch med kollegorna - som jag faktiskt har saknat i helgen.

/HeFo


 


Finnaalii Hyvää Ruotsi!

Hinner inte skriva mer än att jag är på väg ner till finalbordet i Pokerfinnkampen här i Tallinn. 39 svenskar och 36 finnar ställde upp denna gång, och jag är väldigt nöjd med mitt spel och det stundtals dåliga motståndet. Första pris är drygt 100,000 EEK, och det vad jag siktar på såklart. Jag är chiptvåa med 8 kvar (4 svenskar och 4 finnar) och motståndet som är kvar känns inte alls tufft (om man bortser från Johan, som har position på mig då...)

Har slagit ut 4 finnar och en svensk, så jag ligger bra till för att vinna terminatorpriset också, vilket ger ?1,000.
 
Nu jävlar perkele!