Tillfälligt farväl

Tar en nödvändig paus i skrivandet här i bloggen. Tack alla som läst och tyckt till. Jag kommer att fortsätta att skriva om poker på Prosharks bl.a, men min privata ventil är för tillfället stängd.
 
Glad sommar, vi ses i parkerna (om jag får någon semester)...

Stor kram till alla som vill ha!

/HeFo

Svensk Mästare...

...kommer man ju definitivt inte kunna titulera sig i år heller. Så fruktansvärt kall turnering på alla sätt. Personligen tycker jag att 10k i startstack är för lite för ett svenskt mästerskap, iofs med timmesperioder, men hellre 15-20k med kortare perioder i så fall.

Vanliga gamla gnällvisan - varje gång jag hittade ett läge och en hand så drog de ut. En hel del bra starthänder och träffade floppar fick jag lägga, och gjorde det bra. Men det hjälper ju inte att klappa sig själv på axeln för att man är disciplinerad när stacken minskar och blindarna ökar... så jäkla trist. Min sista marker fick Hasse Eskilsson när jag ställde in preflop med QQ. Han höjer efter mig och isolerar mot resten med TT. Jag skrek "TIA!" för att jinxa lite extra, och självklart kom den. Inga konstigheter, precis i linje med resten av turneringen.

Idag är jag på riktigt dåligt humör. Både jag och Anders blev förkylda efter gårdagen, min dator krånglar och jag kommer inte in på min webmail. Dessutom går nätet upp och ner hela tiden här i Tallinn. Skulle vilja vara pigg och glad nog att umgås med lite folk som kommer hit idag och ska spela, men får se hur social jag orkar vara.

Vill passa på att gratulera två av mina favoritspelare och människor till titlarna:

BIRGITTA JOHANSSON - SVENSK MÄSTARE I MÖRKPOKER
MICKE NORINDER - SVENSK MÄSTARE I OMAHA

Ni är grymma, det är bara att konstatera.

Nu ska jag bädda ner mig och vänta på apotekbeställning från Anders. Kram så länge från Tallinn...

/HeFo

Åland var kallt, dags för SM

I helgen har det vankats poker igen i form av PAF Poker Challenge. För min del var turneringen ingenting att skriva hem om, satt shortstacked en lång tid och kom aldrig tillbaka. Resan i sig var trevlig, träffade alla de vanliga fejjorna i pokersvängen, och även en del som jag saknat. Anders gick dessutom bra i Omahaturneringen och slutade på en fjärdeplats. Tyvärr var hans flickvän lite överförfriskad den kvällen, så jag visade inte direkt något stöd... men jag tror att jag är förlåten nu. 

Båten direkt till Tallinn i söndags natt, och här befinner sig just nu hela pokersverige känns det som. SM i mörkpoker avgjordes igår, och jag är så glad att konstatera att titeln gick till en av mina stora idoler Birgitta Johansson. Förhoppningsvis har vi en dam överst på prispallen i Hold'em snart också...

Har en bra känsla inför dagen. Resten av gänget från Potraiser kom igår, däribland förra årets vinnare Calle, pappa Anders, Stäääfan och Jovaan. Det är en riktigt skön grupp man umgås med, vi ska väl mötas där nere och peppa varandra lite snart.

Återkommer med uppdatering efter dagens spel.

/HeFo

Bimbopoker

"Jag vill också spela ETP, måste jag operera mig då?"


Birgittas svar till mig på denna fråga var: Ja, en lobotomi lär nog behövas.


I European Poker Tour Monte Carlo, som spelas just nu, kunde man beskåda ett par blonda gestalter med plast i både läppar och byst vid bordet. Jag brukar vanligtvis inte vara öppet kritisk mot bimbos, även om jag föraktar hela konceptet. Om de vill framhäva sin dumhet och blogga om skor så kan de få göra det. Problemet uppstår när de gör entré i en bransch som från början anses som sexistisk och smutsig.

Det finns tjejer som verkligen kan spela poker och gillar att klä sig som kvinnor. Det kan vara väldigt vackert att titta på. Exempel på sådana är Liz Lieu och Evelyn Ng. De har förtjänat sina platser på touren, och är sponsrade för att de kan spela och för att de fyller sajtens varumärke med något. Bra reklampelare. Så länge en vacker yta kommer med ett uns av intelligens så har jag full respekt.

I Sandras och hennes kompis fall har sponsringen ingenting med poker att göra. Det gör mig arg. Inte för att jag missunnar Barbie och Sindy att glida runt i Monte Carlo och visa upp sina E-strutar, för det hade jag också velat göra om jag hade några. Det som svider har två sidor:

1. Pokerbranschen innehar fortfarande ett ganska lågt förtroendekapital, och dess moral ifrågasätts ofta av media och allmänhet. Att skicka blåsta tjejer som inte ens spelar poker på Europatouren hjälper inte läget.

2. Företaget som sponsrar tjejerna har avslöjats som MLM/pyramidspel, och uppmanar människor som inte är insatta i pokerbranschen att investera i företaget. Man har lovat gigantiska marknadsföringskampanjer, stora satsningar och hög avkastning. Att använda dessa pengar till att skicka Sandra och Ella till Monaco och spela lite kort för 100.000 SEK styck känns väldigt respektlöst.

Utdrag från Sandras blogg:

"Det har ar heeeelt sjukt!!! Ni anar inte vad som hander har nere i Monte Carlo!
...
Jag och Ella har namligen blivit sponsrade av en lustig anledning for att vara med o spela i ETP
http://www.etp.com/ dar insatsen kostar 11 000 Euro!!!!!
http://www.t6poker.com/ ar det som stallt sig bakom detta!!
Vi har blivit intervjuade for TV, och alla ar helt hysteriska over detta!
...
Shit... jag tror inte det har ar sant! Vem anade att jag ska vara med i den storsta Poker tavlingen men en insats pa nastan 100 000 kr!!!! Vinnaren gar hem med minst 120 miljoner!!!!!!"

Kan man inte stava till EPT och tror att förstapriset är 100 miljoner mer än det är så kanske man ska nöja sig med att ligga vid poolen?

"Måste bara berætta att min statestik har økat så sjuuuuukt mkt sen jag varit med hær! Det har skrivits otroligt mkt om mig på alla møjliga pokersiter!!"

Vad bra att din statestik på uppmärksamhet har ökat. So happy for you.


För er som vill se hela härligheten finns länken här: http://sandraedlund.blogg.se/


Egentligen är jag såklart inte arg på Sandra. Hon har fått en otrolig möjlighet som vem som helst skulle hoppa på. Men det vore trevligt om alla pokerbolag kunde kommunicera riktiga värden och hjälpa till att fylla på förtroendekapitalet lite - både för sin egen och vår skull.

T6Poker + Bimbo = Tre steg tillbaka i kampen att göra poker rumsrent. Tack så mycket.

/HeFo


Tuffa krav

Jag tänkte att jag skulle blogga lite om T6Pokers nya "spelare" Sandra Edlund, för jag blev så förbannad över hela konceptet, men jag sparar det till i morgon. Jag vill nämligen inte hetsa upp mig för mycket just ikväll när jag mår så bra.

Istället delar jag med mig av min absoluta favorit bland kontaktannonser. Hur konstigt som helst.

image334

Önskar man inte att man var en man på exakt 150 cm så man kunde höra av sig och få reda på mer?

För övrigt vill jag bara meddela att jag har tiltat bort mitt "H" på tangentbordet, så mitt namn och många andra ord är sjukt jobbiga att skriva.

/HeFo

Åland - Tallinn

På fredag går båten till Åland och PAF Poker Challenge. Jag åker och spelar brallorna av packet för min sponsor, Potraiser. En stor del av den svenska pokergräddan ska dit, och det ska bli riktigt kul att åka, trots att förra vistelsen på ön var rätt ångestfylld. Anders ska med och jobba också, och tur är det, för han har varit borta från mig i flera dagar nu.

Efter att jag cashat ut¨på Åland bär det direkt iväg till SM i Tallinn. Jag ska jobba ett par dagar på vårt kontor där och träffa supporten, och sen börjar Texas-SM. Jag har skitmycket på jobbet just nu, så det är svårt att koppla av, men jag ska försöka. Vem vet, nästa gång ni ser mig kanske ni har äran att stå intill en Svensk Mästare...

Vi från teamet kommer att blogga här.

Wish me luck!

/HeFo 

Anledningen

Just det, kanske skulle berätta vad som orsakade det förra inlägget. Jens "om 100 år kommer Sveriges huvudstad att ligga i Skåne" Jadbäck kom förbi med sin kollega Freddan från Göteborg. Ganska snabbt utvecklades kvällen till "Körslaget" mellan tre svenska subkulturer - Stockholm, Göteborg och Lund. Vi började med champagne och Sing Star hemma hos mig, fortsatte ner till Lemon Bar och rensade baren på shots. Hoppas du lyckades ta dig till tåget i morse Jens...

Själv ligger jag och äter stuvad spenat och väntar på att värktabletterna ska kicka in.

/HeFo

Aj som fan

I mitt 33-åriga liv har jag kommit undan med hur många fyllor som helst utan någon riktig baksmälla. Jag vet att det kan anses som orättvist, och därför vill jag jämna ut karman här och nu. Det här är inget skämt - när jag tittar mig i spegeln så kan jag se mitt huvud dunka.

När polaren från Skåne och hans kompis från Göteborg kommer och våldgästar så måste man ju representera Stockholm hela vägen. Istället för "vafan, jag skulle ju porrsurfa och kolla om man kan fritera skumbananer" så visade jag tecken på gott värdinneskap och tecknade avtal med djävulen direkt. Det blev skumpa, singstar och Lemon bar tydligen...

Och äntligen fick jag mitt straff. I vanliga fall brukar magen krångla lite, men huvudet gör bara ont när jag har migrän. Satan vad ont det gör! Och Anders är i Åre, så jag har ingen att gnälla för heller. Fan! 

/HeFo 

April fool

Fick ett sms från min styvfar igår...

Ingrid och jag tar en vit månad. Ring å boka tid för att rensa vårt barskåp. Kram

Min första tanke var: Oj, nu måste det ha hänt något drastiskt hemma hos familjen. Sen började jag fundera på när jag skulle dundra in och sno Minttun... Jag ringde i alla fall till dem och talade på telefonsvararen om vilket starkt beslut de hade fattat och frågade om allt stod rätt till.

Syrran hade rätt kul åt mig idag på msn. Gick du på att våra föräldrar skulle ha en vit månad?? Haha!

Heh. Hehe. Söt familj.

/HeFo