Slutsats

Enkelt. Eftersom vissa människor tycker att de känner mig eller förväntar sig saker, så vill jag klargöra allt här och nu - jag är rätt bra. Jag kan hantera saker på ett väldigt djupt plan om jag ges chansen.

Ni som aldrig kommer att se mig för den jag är - synd.
Ni som aldrig kommer att orka ta del av min bästa sida - trist.
Ni som tror att jag egentligen är någon annan - skriv en blogg.

Jag ger upp. Jag har verkligen försökt, men ingen respekterar det som är viktigt längre.

Ses i Tallinn.

Katastrofala omslag

Det här inlägget handlar inte om poker och risken av att höja ett bet och bara bli synad av en bättre hand. Det handlar om en ny favoritsida som jag vill rekommendera. Killen som har den här bloggen samlar på fula skivomslag och kommenterar dem på ett otroligt roligt sätt. Har ni tråkigt så gå in och gotta er i dessa bedrövliga exempel på dålig smak och brist på grafisk känsla.

Litet smakprov:

image241

 

Tre saker

Tre grejer som verkligen stör mig just nu:

1. Att Djurgården inte kan hålla i sitt spel och förlorar mot Kalmar. Skulle inte vi ta guld?
2. Att Facebook tar alldeles för mycket tid från viktigare saker.
3. Att det aldrig är enkelt med förhållanden.

Tre grejer som jag gillar just nu:

1. B - trots tusen issues.
2.
Kjell Bergqvist
3. Emser (hade glömt hur gott det var)

Vädret skiter jag i att kommentera. Nio månader till nästa solglimt. Heja Sverige!

image240

Ska till Tallinn i helgen och spela PokerFinnkampen. Längtar verkligen efter att få spela, och sällskapet kommer nog att liva upp tillvaron ordentligt. Vi värmde ju upp inför turneringen med ett möte med efterföljande gryta och bus. Lagom friska killar man spelar med. Lagpokern kommer att bli en upplevelse för alla inblandade.

Dagens låttext kommer från Ryan Adams (igen):

All the railroad lights shine on the city
Full moon shall pass in twilight
In the oldest oak tree by the neighboring factories
Forever rising steel beams in twilight.

In the overpass view with the traffic lights hanging
By threads like ornaments
So did you have your last drink?
Did you raise it up to me, just to spite me not being there with you?

Drunk and fucked up like the twilight
Drunk and fucked up like
Drunk, like the twilight out tonight

So when the bar closes down it does murder to the city
Dirty and peaceful and mean
And for the record I'd stand right here on the corner
Waiting for justice to bring you here to me.

Drunk and fucked up like the twilight
Drunk and fucked up like
Drunk, like the twilight out tonight.

Pappa Admin

Vill passa på och gratulera en av de roligaste och skönaste människor jag känner till hans första avkomma. På Dannes msn står det just nu: En perfekt liten flicka född 070826, kl 03.41 verkar vara offline.


Tur att hon inte loggade in det första hon gjorde då.


Puss och grattis!!


Att bara klicka på femman...

Rubriken är intern och lite jobbig, eftersom den syftar på att jag förlorat en prestigefull tävling. Men jag kan bjuda personen som klickade på tvåan på det.

Går igenom en väldigt skön vecka med lagom mycket frustrationer på arbetsplatsen och lugn och ro i privatlivet. Saknar inte alls mycket just nu faktiskt, och har dessutom en hel del kul planerat framöver.

Idag har jag tjejkläder på mig. Inte så att jag normalt väljer herrmodell på jeansen eller kallingar, men höga klackar och kjol känns rätt ovant. Fick för mig att känna mig ärtig idag, så hela kittet åkte med... örhängen, top med spets och till och med en länk runt ankeln. Man måste ju bjuda ut si... ehum, bjuda till lite ibland.

Dagens låttext är självklar och helt fantastisk. 

Come pick me up
Take me out
Fuck me up
Steal my records
Screw all my friends
They?re all full of shit
With a smile on your face
And then do it again

I wish you would

                                - Ryan Adams

Planerade pokerbravader: Finnkampen 1-2 september i Tallinn, PAF Pokerforum Live 22 september på Silja och Lagpokern i höst såklart. Är grymt spelsugen nu, trots pinsamma moves på Sviten på fyllan förra veckan.

image238
Förra året på PAF-kryssningen... så jävla rättvist!

/HeFo 

Dåligt spel

Jag är ju inte direkt någon stjärna vad gäller sportsbetting, så jag har hållit mig borta från skiten i ett par år. Man ska satsa slantarna på det man är bra på brukar pappa säga. Han spelar på ALLT - fotboll från världens alla hörn, trav, greyhound, damallsvenskan, innebandy, basket och obskyra sporter i alla divisioner. Jag är inte särskilt bra på att tippa alls, men nu gäller det prestige och hån, och då kan jag inte riktigt hålla mig borta för DET är jag bra på.


Råttan CJ på jobbet och jag har bettat 500 spänn mot varandra på AIK-Malmö på lördag. Det är viktiga poäng för gnaget nu, så min förhoppning är att de får nippran och gör bort sig totalt. Malmö har ju dessutom slagit både Halmstad och Göteborg borta i år. Sen att jag har grym Skåne-karma efter min lovebombing här i bloggen gör ju bara spelet ännu bättre. Saken är biff.


Jaja, vi får väl se... Ett betydligt bättre bet fick jag när det gäller SM-guldet. En lax på vilka som ligger högst när säsongen är klar ska väl inte vara några konstigheter? Gnaget ligger ju fyra poäng efter oss i nuläget, så han fick lite handikapp på 200 spänn.


Håll tömmarna!

/HeFo


Droppen

Den är fortfarande hypnotiserande bra...

Spetsad skumpa

Det blev inget Råsunda för mig. Jag åkte med Bosse till Södertälje och hämtade 6 stolar som mamma hittade till mig på Blocket. De passade jättebra hemma. Efter det ringde Hatten och ville ha middagssällskap, så det blev en sväng till Tegelbacken där jag tittade på när han åt sushi. Självklart blir en kväll med Hatten aldrig torr, så därifrån bar det av till Fredsgatans terass. "En flaska skumpa och en kvarting vodka tack!" har jag nog iofs aldrig hört någon beställa där. Det är tydligen en jättebra idé att blanda vodka med Champagne, för då blir det både gott och effektivt.

Tack för alkislektionen Hatten! =)

Resultatet blev ju mindre bra, slutade sent på Sviten med diverse utspel och telefonsamtal.

Igår blev det en "öl" med den gode Glimne, som underhöll mig och Gia med en hel del kuriosa kring uppfinningar och annat. Resten av kvällen blev också synnerligen trevlig då det blev ännu en "öl" med B och Jöns. Ämnet
klyschor är oändligt roligt ibland.

Terminator på Sviten ikväll, ska se till att skaka liv i mitt spel. 

/HeFo
 


Dags ikväll Jonson?

Jag borde egentligen göra min årsdebut på läktaren ikväll. Är det nån match man ska se som inte är en finalmatch så är det den här. Bajen är ett väldigt aktivt lag och jag tror att vi kan få svårt mot dem även denna gång. Några 0-2 blir det hur som helst inte. Suleyman är borta, och och vår elva ser frisk ut. Komac, Sjölund och Jonson är med alla tre ikväll, och jag funderar på om inte jag ska vara det också.

Preliminär startelva: Pa Dembo Tourray - Sölvi Ottesen - Toni Kuivasto - Markus Johannesson - Jan Tauer - Aki Riihilahti - Lance Davids - Andrej Komac - Daniel Sjölund - Mattias Jonson - Mikael Dahlberg. Arneng och Enrico är avstängda.

image237
Jonson - alltid fyra dagars skäggstubb

/HeFo

Lugnande handen

Om man inte kan prata av någon anledning, och är förhindrad att yttra sina känslor, så är det bra att ha en lugnande hand i nödfall. Inte bara hos tandläkaren.

Fick ett trevligt, kul och skönt samtal med Lotta på balkongen medan tjejerna (Amanda och Clara) lekte. Jag uppskattar verkligen lite input och roliga historier just nu, även om det blev kort ikväll. Bosse kom förbi också och ville beskåda det omtalade(?) badrummet och få i sig lite tjejsnack... men nästa gång får vi ta en längre session med bra vin och en större balkong.

Förresten, sjuk grej i bloggen...

image234

Coincidence? I think not...?

Fridens!

/Trött HeFo

Fler sommarbilder

Hittade ett par i mobilen... jag vet att du har några också Matte. Jag vill tillbaks till landet! Kontoret känns plötsligt föga mysigt.

image230
Mandis och Matte i en skön sommarpose

image231
I Norrtälje vid bäcken

image232
Chaka Khan i lurarna

Otippad bonusbild:

image233
Jack Hansen och en uppstoppad kossa i köpcentrum i Skövde

...så går det när man byter tillbaks till gamla mobilen.

Ägglossning

Det gör ont. En arraksboll och en påse supersalt får det bli ikväll. Efter min efterlängtade fika med Turken. Stackars sate, jag blir oftast värre den här dagen på månaden än andra kvinnor när de har mens.

Det är något särkilt med att ha ägglossning. Inte bara det faktum att man löper risken(?) att befruktas och att hela magen känns som en ballong, man förändras psykiskt också. Jag har varit glad, ledsen, trött, pigg och förvirrad hela dagen om vartannat. Dessutom blir jag extremt sugen på specifika saker. Champagne och skaldjur (kanske mest för att jag pratade med Iller om det) och arraksboll. 

På torsdag nästa vecka är det karaokedags. Ovannämnda mårddjur har tjatat ett tag, och jag är väldigt nöjd med att någon annan gillar det så mycket som jag. Förhoppningsvis hänger sång- och dartproffset Peter med också. Vi får väl se vilket ställe det blir den här gången, håll utkik här om ni vill hänga på. Om Sakura har öppnat igen så är det att föredra, men annars blir det nog Bamboo igen.

Då ska jag och Iller prova på en
Champagneprovarlåda också. Charlie är nog inte sen att haka på den idén.

Äggande kramar på er alla!

Edit: Fick precis tips om Katrin Schulmans blogg och hittade detta inlägg:
Nu är den här
söndag 05 augusti 2007 18:28:37
Det är dags igen.
Nu kommer det.
Min kropp är en milt uppvärmd stekpanna och någon har just kastat in två ägg.
Ägglossningen här.
Nu brakar helvetet loss.

Ge mig en penis.


Har aldrig fattat det där. Jag kan omöjligt bli kåt under ägglossningen. Man måste ju liksom tända på sig själv lite grann om man ska vilja ligga, och när jag känner mig så här svullen blir det inga barn gjorda. 

Bildkavalkad från Roslagens famn

Måste ju så här i efterhand säga att vissa delar av min semester var underbara. Ingenting gör mig så rofylld som en utflykt till skärgården, så jag drog med mig Amanda, Bengan, Alexandra och Linus till Norrtälje över en dag. En trerätters lunch i regnet på Piren, och en snabb tripp till landstället där vi gosade med systerdottern och klippte Bengans hår.

Minst sagt en bra dag i mitt liv. Tack min söta dotter, min familj och mina vänner för sådana stunder.

image217
Uteservering med naturlig dusch på Piren

image216
Bengis
(foto: Alexandra Cassel)

image218
Min vackra flickkompis Alexandra
(foto: Anders Bengtsson)

image219
Ögonstenen
(foto: Anders Bengtsson)

image220
Efterrättsbild till Lotta

image221
Ingen skärgårdslunch utan rosévin
(fotografen var särskilt nöjd med orkidén i bakgrunden)

image222
Alexandra och Amanda

image223
Jag och min gulliga systerdotter Ella
(foto: Alexandra Cassel)

image224
Fnissiga kusiner
(foto: Alexandra Cassel)

image225
Välbehövlig klippning
(foto: Alexandra Cassel)

image226
Ella
(foto: Alexandra Cassel)

image227
Mamsen blickar ut över fjärden...
(foto: Alexandra Cassel)

image229
...och här är hennes fräkniga dotter
(foto: Alexandra Cassel)

image228
Idylliskt nog fick vi en ståtlig regnbåge att beundra
(foto: Alexandra Cassel)

/HeFo

Clueless in Skellefte

Det finns en Moa Malm i oss alla...

image215

Stop! Bisontime!

image214

Slut på det roliga

Livet kan svänga hårt när man minst anar det, och när det drabbar någon man tycker väldigt mycket om så känns det fruktansvärt. Semestern har bjudit på regniga dagar, trevliga kvällar och storm i hjärta och hjärna. Mer än så vill jag inte säga om det.

En rolig sak jag kan berätta är i alla fall att jag plockat upp pennan och börjat skriva musik igen, vilket jag inte gjort på ett bra tag. Har träffat två väldigt duktiga musiker som jag fick äran att börja jobba ihop med lite smått, och hoppas verkligen att samarbetet kan utvecklas.


Sommarens första skärgårdsvecka var väldigt mysig. Matte och jag var på landet och tog långa promenader och spelade straff-kina med armhävningar vid blitz. På lördagen kom Charlie upp och genast blev det självklart dags för champagne. Nattbad med telefonen i fickan följde därpå, så nu är både dator och lur vattenskadade.


Började jobba idag. Ska bli kul att komma in i min nya tjänst, även om det känns väldigt oklart just nu.


Bara en liten uppdatering. Kommer väl på nåt roligare att skriva om snart. Ikväll blir det Chicago med Jonas och "Jögge" på Sviten.

/HeFo