Pumpa läns!

Jag är väldigt laddad inför morgondagens resa till Tallinn. Tidigare har jag inte varit direkt överentusiastisk, eftersom staden inte direkt är min favorit, men nu är det final och jag är dessutom lagmamma och reseledare för tre andra duktiga spelare från Potraiser.

Laguppställningen ser ut som följer:

Kristian, som man kan tro är en tystlåten och tillbakadragen kille, men som ganska snabbt visar prov på både grym social kompetens, humor och intelligens. Hans spelstil är ett enigma, jag har sett honom spela väldigt aggressivt, men också försiktigt och undersökande. Kan någon göra en grym syn som jag inte ens skulle drömma om så är det Kristian.

Bra egenskaper: Disciplinerad, kunnig, god instinkt.
Dålig egenskap: Glömsk.


Daniel, som man kanske skulle kunna tro är pajasen i sällskapet, men som helst spelar hemma med mysbrallor och en hämtpizza. En förståndig och spontan kille, både privat och vid bordet. Han har inte haft det lätt live på sistone, så jag hoppas att han kan hitta lyckan i Tallinn nu.

Bra egenskaper: Erfaren, självsäker, lugn.
Dålig egenskap: Morgontrött.

Andreas, som jag förmodligen har träffat massor av gånger, men inte minns vid namn. Enligt utsago åker han tidigt i Svitens turneringar, och det bådar ju gott. De flesta duktiga spelare gör ju det. =)

Och så jag själv, extremt peppad och med god erfarenhet av att spöa finnar och hantera Tallinns alla fällor. Jag ska på bästa sätt ta hand om oss alla och göra pappa Anders, Stefan, Calle, Johan och de andra i teamet stolta utav bara helvete.

...och nej, vi ska inte glömma att festa.

Ses i Tallinn, suckers!

Stackars Mini-me

Igår morse klagade Amanda på illamående och jämrade sig som en ledsen hund. Med den gamla sagan om "pojken och vargen" i bakhuvudet och ett möte framför mig bad jag henne att rycka upp sig, klä på sig och gå till skolan. När jag kom till jobbet ringde en lärare och sa att hon hade kräkts och var varm. Elaka mamma. Nu ligger hon och huttrar med feber och ont överallt. Blir det inte bättre i morgon får vi pallra oss iväg till vårdcentralen helt enkelt.

Förhoppningsvis är hon ok på fredag, för då ska det klonkas final i Finnkampen i Tallinn. Jag och tre andra tappra spelare från
Potraiser sätter oss på färjan i hopp om ännu ett finalbord. Jag tror det finns platser kvar för er som är sugna...

Hyvää Ruotsi!

...och självklart ett stort grattis till Bosse som kom tvåa i $15k-eventet i Asia Pacific Poker Tour i Macau! Hipp hipp hurra!

/HeFo

Facebook vet...

What Kind of Drunk are You?

 I'm the Emotional Drunk
You're not afraid to bring your baggage to the party. Drinking allows you to express your emotions every now and again. You love to settle drama with enemies or create new rivalries with friends. Thanks to you, we have a better understanding of who you really are.


My biggest weakness...
 

Jaha... vad fan ska man välja här då? All of the above? Förutom skorna då... såna är mest bra för att gå i utomhus.

Elakt Facebook. Elakt.

Pretty in Pink

En av de bästa filmerna med 80-talsikonen Molly Ringwald visas just nu på TV4+. När jag såg förtexterna fick jag plötligt en tvångstanke och kände mig stressad... "måste hitta en tom VHS och trycka på record nu!!" Spooky.

Jag har bundit fast Amanda i soffan och tvingar henne att förstå den nostalgi jag känner just nu. Hon har lite svårt för frisyrerna och musiken, men hon tyckte det var kul att "Alan" i Two and a half men var med i filmen.

Partyt igår var en hit. Tjejerna slogs om att få sjunga Sing Star, och musiken höll. Vi var och köpte en discolampa på Teknikmagasinet för att få den rätta känslan, och Mandis var mycket nöjd med upplägget. När alla hade gått hade mor och dotter en fyra timmar lång utmaning i Sing Star, och vi är båda rätt hesa idag. 

Skulle ha haft söndagsmys med Per idag, men han kallades in för att ta hand om en sjuk Saga. Vi siktar på nästa söndag istället. Nu väntar vi på Anders. Får väl se om han blir besviken för att jag har ätit upp hans chokladpudding...

image276

/HeFo

Tjejer...

Jag säger som min vän Torkel brukar säga: Tjejer är inte som andra killar...

Alexandra säger:

kan vi inte ses snart, du och jag?

HeFo - hefo.blogg.se säger:

jooo

HeFo - hefo.blogg.se säger:

jag skulle vilja gå ut på riktigt. alltså, inte spela poker och inte gå till lemon... typ hotellet, som vanligt folk =)

Alexandra säger:

jag med

Alexandra säger:

vi skulle kunna gå ut och vara lite snygga och vuxna

HeFo - hefo.blogg.se säger:

ja precis

Jag lovade att bifoga den här bilden om jag lämnade ut Alexandras namn. Har ingen aning om vem den föreställer, men hon ser hemskt snygg och vuxen ut.

image275


Ta cykeln istället?

Nej, inte jag alltså. Snubben i Skottland som tydligen gillar tvåhjulingar lite mer än de flesta. Ganska lustig historia, han fick verkligen tre års villkorlig dom för att ha ofredat de som hittade honom med velocipeden i högsta hugg. Helt galet.

"De närmaste tre åren kommer han att vara med på Skottlands lista över farliga sexbrottslingar.
51-åringen hävdar att allt är ett missförstånd orsakat av för mycket alkohol."

Ja, det är tur att det finns människor som super till ordentligt och ger resten av världen något att skratta åt.

Länk till storyn

Min flicka är stor

image272Idag fyllde Amanda 9 år. Det känns som en ganska stor skillnad mellan 8 och 9. Kanske för att jag själv utvecklades ganska mycket under den tiden. jag vet inte. Min lilla tjej är hon i alla fall fortfarande, trots att hon sms:ar snabbare är jag, lyssnar på Timbaland och pratar läskigt bra engelska.

Hela ligan var samlad på fika ikväll. Det blir ju lite så med vår familj... "bara de närmaste" blir 25 stycken. Jättekul för både mig och Mandis att så många kom. Hon får väl blogga själv om alla presenter, huruvida hon känner sig äldre, och om det stundande diskot på lördag. DJ Mamma ska göra sitt bästa för att tjejerna ska få stuffa loss och visa sina moves i helgen... Vi får väl se om de lyckas slita mikrofonen ur mina händer när det är dags för Sing Star.

Grattis min älskade dotter. Du är mitt ljus.
Mitt andra ljus tycker jag lite synd om. Han har ryggskott, och det enda jag kan göra just nu är att hiva slängpussar över bron och hoppas att han blir bättre... *smack*

/HeFo   


Captain Fantastic

image270Jag vill slå ett slag för Elton John. Lite plötsligt kanske, ber om ursäkt om ni inte var beredda på det när ni öppnade browsern och surfade in på er favoritblogg...

Min vän Per som jag pratat om tidigare fick mig att lyssna på hans självbiografiska album, Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy. Plattan i sig blev ganska hyllad när det begav sig, åkte direkt upp på första plats på U.S. Pop Albums Chart, och höll sig kvar i sju veckor. Den enda singeln som släpptes från den är helt makalöst bra och har en rätt kul historia.


Mannen som Elton skrev nästan all sin musik tillsammans med back in the days, Bernie Taupin, skrev texten till "Someone saved my life tonight". Låten handlar om tiden då Elton bodde ihop med sin flickvän, Linda Woodrow. Linda var tydligen väldigt beslutsam om att gifta sig med Elton, vilket gjorde honom ångestfull och stressad. Han hade ju sin musikkarriär att tänka på, och dessutom hade han ännu inte erkänt för världen att han var bisexuell.

Elton mådde så dåligt under den här tiden att han funderade på självmord, och det var då hans käre vän och musikkollega Long John Baldry påminde honom om hur värdefullt livet är och avrådde honom att gifta sig. Som en tribute till Baldry skrev därför John/Taupin "Someone saved my life tonight", och smeknamnet "Sugar Bear" syftar tydligen på Baldry. Märkligt smeknamn på en kompis kanske men...

Förresten är det från John Baldry som Reginald Dwight tog efternamnet "John" till sitt artistnamn. Förnamnet "Elton" är snott från en jazzgitarrist som jobbade med Elton och Baldry på 60-talet. Grymt intressant va?


Anyway... Tack för att du gav mig Captain Fantastic, Per!
 
Så här kommer den, dagens låttext:


When I think of those East End lights, muggy nights
The curtains drawn in the little room downstairs
Prima Donna lord you really should have been there
Sitting like a princess perched in her electric chair
And it's one more beer and I don't hear you anymore
We've all gone crazy lately
My friends out there rolling round the basement floor


And someone saved my life tonight, sugar bear
You almost had your hooks in me, didn't you dear
You nearly had me roped and tied
Altar-bound, hypnotized
Sweet freedom whispered in my ear
You're a butterfly
And butterflies are free to fly
Fly away, high away, bye bye


Tips på andra Eltonlåtar: Goodbye Yellow Brick Road, Rocketman, Tiny Dancer, Daniel, Bennie And The Jets, och självklart en av de absolut enklaste och vackraste kärlekslåtarna som någonsin skapats - Your song. Äh, mannen kan inte göra fel helt enkelt. Ägna en vecka åt Elton så fattar ni.

/HeFo


Allvarligt?

Hur mår du Björn?

image269

Digga inte så du kräks bara... =)

Grattis Micke!

Micke, som jag berättade om innan, slutade femma i Amsterdam. Klart det hade smakat mumma med en vinst, men 111,000 Euro är inte helt fel.

Vackert snygging!

Personliga Per

Igår träffade jag en människa som jag har ett väldigt speciellt förhållande till. Det känns som om vi förstår varandra helt och fullt, trots att vi inte träffas så ofta eller egentligen står varandra sådär riktigt nära. Jag träffade Per första gången 1997, och hans humor och värme omslingrar mig i ett järngrepp varje gång vi ses. Vissa fragment av vår gemensamma historia hör till de bästa stunderna i mitt liv.

Egentligen vill jag träffa Per oftare, och jag vet inte varför det aldrig blir så. Det är nog mest mitt fel tror jag. Det är ganska skönt att spegla sig i honom och dela tankar med honom, jag lär mig ganska mycket om mig själv när vi pratar. Igår sa han något om att jag inte skulle vara så utelämnande i min blogg. Jag ska självklart genast sluta med det. =)

Jag gillar dig vännen, hang in there. Och tack för låten. Fika i veckan, och kanske ännu en kanna sangria vid tillfälle?

/HeFo

En polare... och Madde

Hittade en bild från Lindas fest i Åsas blogg. På bilden ser ni mig, min kompis som hängde med lysande röd på kinden i två veckor, och Madde. Madde är Antons gulliga flickvän som jag gillar jättemycket. Den andra polaren är inte med oss längre som tur är. R.I.P. din envise jävel.

image267

Mini-me är hemma igen

Efter en vecka hos farmor och en hos Micke är nu mitt myssällskap tillbaka hos sin mor, och vi sitter här framför "Deal or no deal" och käkar lördagsgodis och spelar spel. Tidigare idag träffade vi söta systern och min mor på lunch i Västermalmsgallerian och jag passade på att införskaffa ett par vantar och en kofta. Det börjar bli kallt nu.

I morgon sjunger Amanda med kören i kyrkan, så då blir det söndagskappa på och länsa spargrisen till kollekten. 

Just nu sitter min kompis Micke Norinder på finalbord i Amsterdam och spelar om miljontals kronor. Det är fem spelare kvar, och Micke är just nu 3:a med 670k i stacken. Micke är en väldigt aggressiv och hård spelare, som antingen åker tidigt eller går väldigt långt i turneringar, och jag unnar honom verkligen detta. Kör hårt nu mannen!

Nu visar TV4 Amandas absoluta favoritfilm - Freaky Friday, så den ska vi tydligen se för 40:e gången.

Trevlig helg på er!

/HeFo

The wierdo with the beardo

Det kom en man. Han hade fem långa vackra röda rosor och ett leende med sig. Det bådar gott...

Jag är mycket hoppfull om det mesta just nu, tack vare en omtänksam vän, ett par spännande telefonsamtal och just den där mannen. Han med leendet.

Nu är resten upp till mig.

God natt!
 
image266
Fem röda rosor betyder "Jag gör allt för dig"...

Skenet uppe

Jag tyckte det gick ganska bra att hålla det idag. Ett tag i alla fall. En av de värsta dagarna på flera år är till ända, och jag möter nu ensamheten och de ofrånkomliga tankarna här i min soffa. Två personer som mår dåligt skulle antingen kunna vara ett stöd för varandra, eller bli ännu mer destruktiva ihop. Tyvärr inser jag än en gång att vi är det senare.

På vägen hem från lagpokern lyssnade jag av mitt mobilsvar och möttes av tre meddelanden med väldigt hårda ord. Insikten idag har varit viktig - att jag inte bråkar med någon annan än mina egna demoner. Min kärlek, vän och livlina är borta, skadan är skedd och jag har inte längre energi att ens försöka reda ut begreppen. Det känns lönlöst. Jag är helt tom.

I grund och botten handlar det om mina egna problem och nu ska jag ta itu med dem. Jag saknar dig, och kommer nog aldrig att sluta känna.

En dag i taget mot en ljusare framtid.

/HeFo

Lördag

Ja, då var det kanske min tur att skriva något spontant ur alkoholens hetta. Jag brukar vänta och skriva när spritångorna har lagt sig, men vafan, jag ska inte vara sämre än kalasis. Han verkar ju så smart.

Jag överdrev nog hur länge jag hade väntat ikväll. Jag sa tjugo minuter, det var tio. Det kan bero på att jag var ute och snön stack mig i ansiktet. Det kan också ha berott på att jag fick töntiga anspelningar om mitt sällskap, som om jag hade varit intresserad av K... shit. Ja, chansen finns, men hur många gånger ska jag behöva glorifiera dig för att du ska fatta att du ÄR min värld?

...eller var. Jag vet inte hur mycket jag orkar. Min dröm om ett förhållande har alltid handlat om engagemang, att man vill dela med sig av hela sitt liv till den andra personen... inte bara ringa fyra ggr per dag och kolla, utan verkligen dela med sig. Skillnad. Kom inte och skrik och vält saker, var vaken och engagerad så kanske jag bryr mig.

Hur som helst. Jag ger upp. I eftermiddag ska jag spela lagpoker med världens bästa lagkamrater, så jag ska sussa lite nu.

/Helena