A smoke and a pancake?

Två sena och trevliga kvällar på raken. HeFo är gammal och trött och ska hem och tömma ryggen och hångla upp kudden ikväll.

Det här klippet är tillägnat Lillebror, Thomas och Puffan. Jag saknar er.


The Tribute

Jag måste skriva av mig nu, för jag är rädd att tappa känslan. Som när någon man känner dör - man är rädd att glömma hur personen ser ut, skrattar och rör sig. Sviten har varit en vän och en trygghet för mig och många av er. Märkligt kanske att man kan se en pokerklubb som när som helst kan få besök av polis eller rånare som något tryggt, men det var det. Vi har kallat det bubblan, en verklighetsflykt från det vardagliga livet, och vi har svurit, skrikit och hatat varenda vrå av stället ibland - men alltid kommit tillbaka med kärlek. Precis som en riktig vän.

I två år har jag besökt Sviten i snitt två dagar i veckan. 208 besök. Det låter inte så mycket, men då ska man betänka att besöken ofta varade en hel arbetsdag. 1664 timmar av turneringar, cash game, kinapoker, snack i rökburen, ännu mer snack i baren, äppelvodka, skvaller, tjafs, utköp, klonkningar, skratt och tårar. Det var en fritidsgård för vuxna, den bästa fritidsgård jag någonsin besökt.
 
Just nu kan jag känna varendra steg från den lilla grinden ner till garderoben, den där lukten i trapphuset som ingen ännu kunnat definiera... är det urin? Kanske. Eller bara cigarettrök blandat med lite mögel och vanligt södersmuts. Någon står och slår på flippret och svär i väntan på turneringen, kaffet står klart och Johanna säger hej med världens sötaste leende. Lasse står lätt bakåtlutad bakom baren och ser trött ut - klockan är ju 18.30, vilket betyder tidig morgon... Oj, vad jag trivs här.


Jag vet att ni hade en dröm när ni öppnade stället, men jag tror inte att ni kunde föreställa er att det skulle komma att betyda så mycket för så många. Tack för att ni stod där och försvarade min rätt att spela poker, tack för allt slit och allt stöd som ni gett mig och de som behövt det. Tack till alla proffsiga dealers, servisen och alla andra underbara människor jag träffat på Sviten. Jag kommer att sakna er varje dag. 


/HeFo

Citat från ett par stammisar:

"Vad fan ska man göra nu? Det handlade ju aldrig om poker... Sviten var som skolan, man visste att alla skulle vara där, så det var bara att kliva ner när man var ensam eller hade tråkigt."
- Avsaknad

"Jag kan inte tänka mig något sorgligare för branschen."
- Peder M

Dagens låttext är väldigt speciell för oss som varit där:


Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Jag ser måsarnas flykt
Jag ser solglittrets dans
Jag ser fram emot härliga tider
Jag ser kvinnornas ben
Jag ser ögonens glans
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Jag hör skrattande barn
Jag hör slussarnas brus
Jag hör till de få som kan leva
Jag hör inre musik
Jag hör vindarnas sus
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida
Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer


Sjukstuga

Amanda har fått penicillin nu, så förhoppningsvis är hon frisk till fjällresan med pappa. Själv snörvlar jag i min feberbubbla, och har gjort klart det jag skulle i helgen. Artikeln som publiceras i nästa nummer av Poker Magazine skickade jag igår, och jag är jättenöjd. Det blir spännande läsning för er som är intresserade av poker och den senaste tidens bedrägerier på nätet.

Fick iväg det som skulle vara färdigt till jobbet också, så nu kan vi luta oss tillbaka i soffan och slappna av här. Fick hjälp att handla igår, så kylen är fullproppad med allt man kan önska sig.

Just nu på soffbordet: Ben&Jerrys "Cookie Dough", kolasås, Pringles original, OLW Sourcream&Onion chips, pistagenötter, Cambozolaost, Finn Crisps, pepparkakor, Coca Cola, Anton Berg-choklad, svartvinbärste och Julmust. Phew...

Väldigt tråkigt att vi missade julfirandet med familjen idag, men vad ska man göra... Vi tänker på er på Sjöbacken i alla fall, och jag hoppas vi hinner ses snart.

/HeFo

Julgryta med Potraiser

Förkyld och dan bar det i onsdags iväg till julbord med efterföljande turnering med Potraiser. Vi blev ett litet trevligt gäng, tyvärr utan både Danne och Kristian. Mycket kärlek män emellan, lite prestige och en hel del alkohol. Bilderna får tala, för just nu är jag för trött för att beskriva hela kvällen. Vi kan i alla fall konstatera att supportavdelningen förnedrade de sk. "proffsen", och att det är det absolut skönaste gänget i världen jag har att göra med. 

image277
Anders och Anders... eller Lyle & Scott om ni så vill

image278
Redan lite pömsig?

image279
Stäääfan och Calle

image280
Turren i full gång

image281
Big boss Eibladh i profil

image282
Anders och nytillskottet Andreas fattade tycke

image283
Kan bli allvar

image284
Vi kanske ska lämna dem ensamma ett tag?

image285
Jamen Stefan, är man committad så är man...

image286
Grytans höjdpunkt: Linus tokbluffar pappa Anders

image287
Föga populärt

image288
Mysig trekant

image289
Någon spillde på Calles 2000-kronorsslips

image290
Tiltande linser

image291
Vinnaren Jonas med chiefen

image292
Ettan och tvåan gosar lite

image293
Ännu mer manlig kärlek

image294
Det var gott om den varan...

Tack Anders och alla som var med, och tack till Vegas Event för ett trevligt arrangemang!

/HeFo

Nya dagar

Vänder allting nu? Jag tror det. Det är upp till mig. Inom golfen heter det follow through, och baksvingen ser fin ut. Jag har varit dålig på att blogga, och det beror på att det finns vissa saker som man klarar av bättre utan att låta alla runtomkring en informeras.

Jag vill i alla fall tacka er som har hjälpt mig fatta svåra beslut, delat med er av era egna demoner och stöttat mig på alla vis. Den starka tjejen som hittar vägar, blickar framåt och reser sig skymtar i horisonten, och nu är hon min bästa vän igen.

Om vi inte hörs, om jag verkar upptagen när ni försöker nå mig så... God Jul och ett Gott Nytt År till alla er som gör mitt liv ljusare. Jag är hemma i mellandagarna och kommer att njuta av lugn och ro i kropp och själ.

Catch you on the flipside!

/HeFo

Dagens komplimang

Jens säger:
Det känns lite som att du är ett fadderbarn... ett sånt där man skickar pengar till i afrika. Egentligen bryr man sig inte, men man vill ändå veta om du dör liksom.

Tack för omtanken. Jag gillar dig också. =)

A taste of Tallinn - Final i Pokerfinnkampen

"Nästa person som går förbi åt det hållet och passerar pelaren är blond... 25 EEK."

Med estniska ströpengar kvar på fickan är onödiga bets det roligaste man kan göra på en Tallinkbåt. I den "fina" restaurangen på båten fanns en flygel, och min sjuka hjärna tyckte att det skulle vara jätteroligt om Danne från laget spelade och underhöll gästerna lite. 130 EEK för att sitta i minst 5 minuter och spela... Danne backar sällan, och resultatet blev att vakterna kom 18 sekunder för tidigt. Vi efterskänkte pengarna ändå med tanke på den höga underhållningsfaktorn.

Ja, det kanske verkar konstigt att börja berätta om hemresan, men som vanligt när man har spenderat en helg i Tallinn så är alla händelser förpackade och utströdda som ett plockepinn i skallen. Vi hade med oss en ny kille i laget på den här resan. Jag hade träffat honom massor av gånger på Sviten, och redan fått intrycket av att det var en kul och åtminstone normalbegåvad kille. Andreas visade sig vara mer än så, och han hittade snabbt sin plats i teamet.

Skumpan flödade som vanligt när Potraiser är i farten, och med Danne på finalbordet och Kristian på bubblan var vi inte helt usla statistiskt sett heller. Tråkigt bara med Dannes sorti. Han fattade fel beslut vid fel läge, vilket ju är en väldigt vanlig orsak till att man åker ut ur en turnering. Eller som den gode herrn själv uttryckte det: "Om jag bara hade gått och björnat just vid den tiden istället. Det hade jag tjänad 40 lax på, eftersom två pers åkte ut samtidigt direkt efteråt." Dyra ickekorvar konstaterade vi.

Hur åkte jag ut då? I mitt fall handlade det inte om fel beslut, utan fel motståndare. Alla vet ju att Henrik "Partyhenke" Josefsson har mest tur i världen. Den fd svenska onlinemästaren spelade väldigt löst och klonkade en hel del. Jag hittade två damer och ställde in min stack på drygt 11k preflop. Jag var inte på något sätt stressad att ställa, men Henke hade spelat löst som sagt och jag vill ju ha syn från honom. Blixtsyn med A4 off från Henrik som klonkar in en ruterfärg med sitt A såklart. Inga konstigheter.

Ännu ett bevis på den mannens tur fick vi i baren lite senare. De hade en tävling där man fick en nyckel för varje 200 EEK man köpte för. En av alla kvällens nycklar passade till en skattkista som innehöll ett "secret special prize". Tack vare vår Champagnenota kunde Julia i baren konstatera att alla nycklarna var våra från början. Spännande tävling. Så där stod vi med 40 nycklar, varav en passade i låset. Henrik tar upp en nyckel ur burken och säger "Denna är det". *klick* och kistan öppnades.


Innehållet:
2 reservoirpennor
400 chokladpengar från 2001
1 fickplunta med casinots logotype på
Sällskapsspelet "The coffee adventure"
1 badhandduk
1 flaska fulvodka

Cashgamet var galet och livfullt, maten var under all kritik, finnarna vann och inte mycket sömn fick man. Allt var i sin ordning med andra ord.
 
Tack till alla som gjorde den här helgen rolig och intressant; Danne, Kristian och Andreas i teamet såklart. Läs vår kortfattade blogg från gårdagen
här. Tack till Anders som skickade med skumpakontot också ;) ...Mery min blomma, Franke, Kokko, Åsa, Rolle, Jonas reiseleiter, Abbe och alla andra sköna människor.

Vet inte hur jag ska avsluta det här lite osammanhängande inlägget. Kanske som Admiral Horatio Nelson... Kiss me, Hardy.