Sluta!

Nu till någonting betydligt allvarligare; En 16-årig kille blev brutalt misshandlad utanför Amandas skola i fredags. De misstänkta gärningsmännen är födda 1991. Jag förstår inte hur man kan vara så full av hat vid så ung ålder... eller att man kan vara det överhuvudtaget. Pojken dog idag, och i morgon skulle han ha fyllt 17 år. Jag blir illamående och rädd för mitt eget barns säkerhet såklart, och jag tänker på föräldrarna. Inte bara den döde pojkens, utan de misstänktas föräldrar också. Kan man föreställa sig skräcken? Att ha misslyckats så grovt... Gud vad bra man har det.

Ta hand om varandra!

/HeFo

Kommentarer
Postat av: jack h

och det värsta är att det händer en gång i veckan - minst; att en människa blir ihjälslagen av en eller flera människor.
är vi verkligen människor?

Postat av: Indi

En fruktansvärd tragedi, och precis som Hefo säger är det ju ofattbart att ungdomar kan hata så. Man undrar hur deras liv har sett ut?
Men människor tror jag nog att vi är. Att slå ihjäl varandra är nog tyvärr ganska mänskligt - det framgår väl av vår historia?
Och antagligen har vi aldrig levt i ett fredligare samhälle. Sedan början av 1970-talet har det våldsdödats ungefär 100 människor om året i Sverige (två gånger i veckan, alltså), vilket är betydligt färre än t ex på 1800-talet.
Historiskt sett är det bara 1930-1950 som var fredligare (motboken såklart).
Läser man tidningarna kan man förstås lätt få intrycket att dödandet har ökat rejält. Antagligen har vårt intresse (avsky) för våldet ökat en hel del, vilket väl i sig är positivt.

2007-10-08 @ 11:20:03
Postat av: Åsa

Japp, det är hemskt. Och ändå får "allmänheten" inte reda på hälften av sanningen trots att väl valda detaljer istället är kraftigt överdrivna av dagspressen. I det här fallet var det till och med värre ändå...

Ibland känner man sig verkligen maktlös, tänk om man kunde komma på en superidé som gjorde att dom som håller på verkligen fattade och slutade direkt. En superlösning på ungdomsvåldet. Och familjevåldet. Och alla andra dårar....

2007-10-08 @ 21:48:07
URL: http://xcobra.blogg.se
Postat av: Anonym

Det handlar nog inte om ett obegränsat hat utan om en aggressivitet som blir kraftigt förstärkt av droger. Amfetamin till att börja med i det här fallet. Jag är ingen rabiat drogmotståndare men det verkar nästan alltid finnas med i bilden vid såna här våldsbrott.

2007-10-08 @ 23:46:49
Postat av: Åsa

Exakt, jag konstaterade det rätt snabbt efter att ha börjat på SOS Alarm där jag (också) jobbar - om det inte funnit alkohol (och droger förstås) så skulle vi fasiken inte ha någonting att göra! Då reagerar man lite på att regeringen vill stoppa videofilmer med våld och andra sk "triggers" istället för att gå direkt på kärnan.. ordentligt med information i skolorna redan från första klass när det gäller alkohol, tobak och övriga droger vore verkligen på tiden, så dom inte börjar använda skiten helt enkelt... Och det är sant att det i princip alltid är droger med på något sätt. Tragiskt!

2007-10-09 @ 20:50:25
URL: http://xcobra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback