Musiknöten

På den här bilden kan man hitta 75 musikgrupper eller artister. Jag har facit... klarade 70 stycken när jag och en kompis gav oss på detta för något år sedan. De andra fem hade vi inte hört talas om, så det får väl räknas som nästan full pott. Lycka till!
 



/HeFo

Confession time

En väldigt flitig och uppskattad bloggare - Indi - har i ett inlägg visat upp sin tidiga mikrofonfrisyr, vilket inspirerade mig till att blotta min tid som teaterapa på 80-talet. Jag vet inte vad som påverkade mig mest under den här perioden... synthmusik, tuggummi-pop eller min egen galenskap, men här är i alla fall resultatet.

Japp...

We r the robots 80-telet

Oklart?
Vad kan jag säga... alla har vi lik i garderoben, och nu har jag släppt ut ett par. Nästan så man hör "Material girl", "We are the robots", "London Calling" och "Girls just wanna have fun" i bakgrunden när man ser bilderna... =) 

Ikväll blev det soft med Amanda framför schlager-TVn. En av mina favoritsångerskor var med ikväll, Sarah Dawn Finer, med en oförskämt vacker låt. Den kan nog gå långt. Sen hade ju fyran mage att visa "Love Actually", så där åkte näsdukarna och chokladkakan fram. Hur man kan klämma in så många perfekta kärleksscener i en och samma film är mig en gåta. 

Sovdags nu... i morgon blir det snowracer i Rålis. Se upp i backen, tio hål i nacken!

/HeFo 

Min feber gör det svårt...

Det var länge sen jag var riktigt febrig. Man lever liksom som i en svettbubbla, ständigt hungrig men utan ork att äta sig mätt. Jag minns känslan så väl nu. Men jag gnäller inte, kan vara rätt mysigt att ligga nerbäddad ett par dagar.

Hund i nallekläderSom tur är har man en snäll kompis som kommer över med proviant som räcker hela helgen, och Amanda fick sällskap till dörren av en kompis och hennes mamma. Jag sa till Anders "Ta ett gäng räkor, vi gillar räkor..." Om jag inte är helt off på viktkänslan så fick vi hem ca två kilo! =) Tack för hjälpen babe.

...så jag behövde inte ens ta mig ut idag. Har kollat på American Idol och blivit helt hooked igen såklart. De har kommit till stadiet då alla är rätt vassa, 24 tävlande kvar. En omänskligt duktig tjej som heter LaKisha blåste juryn av stolen i veckan. Oj vilken röst! Simon sa "I'm tempted to tell the other 23 contestants to buy a plane ticket home..."

Rubriken på inlägget är för övrigt tagen från en av Kents bästa låtar - "Ett tidsfördriv att dö för"...

Det är mars, jag fyller år
men min feber gör det svårt
designerdrömmar, ny frisyr
det här är början på en ny tid...

Nu ska jag och prinsessan svulla räkor. Blir en mysig sjukstuga med räkfrossa, chips och "Så ska det låta"! Trevlig helg alla!

/HeFo

Fantasifullt!

Det skvallras ju en hel del i pokervärlden, det går inte att komma ifrån. Konstigt egentligen... i en miljö som består av 98 % män så skvallras det mer än i den värsta damtidningen. Vi kanske kan sticka hål på den fördomsbubblan direkt då eller? Nu har de kommit på något riktigt roligt igen - jag är tydligen tablettmissbrukare. Jo, det är sant. Undrar just vad det är för tabletter jag äter. Hoppas det är nåt kul.

Ni som känner mig vet att jag är en av Sveriges främsta knarkmotståndare och jag avskyr vad droger gör med människor. Däremot så vet ni också att jag är en jäkel på såsen, men det är en helt annan sak. Klart fantasifullt i alla fall att gå från shots på Sviten till tabletter.

AmandaIdag fick jag feber efter lunch. Kände mig risig i kistan och blev helt snurrig och frusen. Mark körde hem mig, gullig som han är, och nu ligger jag i sängen och huttrar. Amanda sitter och kollar på TV och har gjort en egen liten sallad. Hon är så pysslig och duktig på alla sätt min lilla gris.

Hon har ju börjat på basket nu, men idag blev det ingenting. Det känns verkligen att hon har blivit stor när alla fritidsaktiviteter drar igång och hon börjar få riktiga intressen. På tisdagarna går hon i kör också precis som jag gjorde och vi sjunger rätt mycket ihop och snackar musik. Äpplet faller inte långt från trädet osv...


Nä, nu ska jag ta lite tabletter tror jag... håller mig dock till Ibumetin, ryktet till trots. =)

/HeFo

Bra möte, sköna samtal och en råbiff to die for!

Blev bjuden på en underbar lunch på Koppartälten idag. Tyvärr hade de inte kalvlevern idag som Anders hade planerat att jag skulle få testa, men råbiffen gick verkligen inte av för hackor den heller! Trevligt ställe och bra snack. Tack snälla vännen för en trevlig stund... vi får pricka in levern nästa gång. 

Gaffa-tejpPå morgonen hade jag haft ett möte som kändes väldigt bra, och det är mycket annat på gång som är positivt i arbetslivet också. Jag börjar komma in i arbetet nu på 24hPoker, och har identifierat ett par väldigt trevliga arbetskamrater. Dessutom verkar jag kunna få en del frilansuppdrag också, vilket är spännande. Bara jag inte kutar på som jag gjorde förut och glömmer att stanna upp och andas. Måste hålla den här sköna takten nu, det var ju hit jag ville.
Kyckling
Jag trivs. Snön kan bita mig i ansiktet bäst den vill.

Saknar en del människor som jag inte sett på länge. Aline, Puffan, Lillebror... dvs. mina icke pokerspelande vänner. Det känns som jag har fösummat dem lite i min spelbubbla, och jag hoppas verkligen att jag får träffa dem snart. Om ni läser detta... karaoke, schlagermiddag eller kanske stoppa en kyckling? Miss you!

/HeFo

       


Ta glädjetåget in i Grisens år!

Nu är jag trött.

Jag är trött på patetiska ångestfyllor, jobbiga pojkvänner, orättvisa chefer och all sorts självömkan till höger och vänster. Ni som tar åt er nu - gör det! Det finns riktiga problem i världen, så sluta skapa fler helt i onödan för att fiska efter bekräftelse eller sympati. Varför kan inte AA få stå? Hur kunde jag ligga med henne? Jag vet inte vad jag vill i livet... Sluta! Gnällspikar har jag inte riktigt energi för just nu.

Jag ska nämligen försöka se saker och ting positivt nu. Det verkar så roligt och optimistiskt. Jag har en underbar dotter, en supermysig lägenhet, ett roligt jobb och massor av underbara vänner som jag älskar. Hur kan man klaga då? Nu är det slut med att leta fel i livet, och ni som vill hänga på glädjetåget 2007 är välkomna!

Gris

Och snälla ni som läser den här bloggen - jag har nytt mobilnummer! 0736-00 85 34. Mitt gamla sim-kort är trasigt. Jag har beställt ett nytt, men dessvärre är alla mina telefonnummer borta så känn er inte bortglömda om jag inte ringer spontant. Skicka gärna ett sms med ditt namn så kan jag lägga in dig igen! Mitt gamla vanliga nummer kommer att fungera igen så fort jag fått nytt sim-kort, så då kommer jag använda båda telefonerna.


Det går rykten om att min msn är hackad. Detta stämmer inte! Jag bytte adress på mitt konto från Chello till Comhem för att Chello inte finns längre. Så ni som vet att jag vill kunna ha kontakt med er, var inte rädda att adda mitt nya konto. Både Hotmail och Chello kan ni radera om det känns förvirrande, för jag använder bara den nya nu. Oklart? Inte? Bra.


Förresten, ni har väl inte missat att besöka min jobbsida? Det är mest pokernyheter och lite artiklar, men det är väl alla intresserade av eller? =) 

www.24hpokernews.com


Hej då och gott nytt kinesiskt år! Eldgrisen ftw!


/HeFo


Min natt med Mike Matusow...

Det måste ju vara ett tecken. Den man drömmer om på natten till Alla hjärtans dag måste ju vara "the one"? Känner mig lite kär idag faktiskt... I natt var jag nämligen tillsammans med Mike Matusow. Vi bodde i Vegas och hade tydligen levt ihop ett bra tag. 

Mike "The Mouth" MatusowJag hade ett väldigt oväntat yrke som mannekäng, så jag gick på catwalken medan han spelade poker. På fritiden spelade vi basket med våra familjer.

Eftersom jag varken är modeintresserad eller särskilt bra på basket så var jag lite konfunderad över mitt nya liv i Vegas. Flyttar man inte dit för att spela poker liksom? Men att leva med Mike Matusow var tydligen inga konstigheter. Han var hur rolig som helst och vi hade svinkul tillsammans. Dessutom var han snäll och hövlig och verkade ha ett enormt stort hjärta. Enda gången hans humör visade sig i drömmen var när han hade meningsskiljaktigheter med min mamma, men det händer ju de flesta människor i den positionen.

Så idag ska jag gå omkring och vara förälskad i min drömkille. Jag tror dessutom han kan göra mer än bara snacka med den där munnen... 


HeyMandis

Amanda hittade min Hey honeys-tröja och ville genast prova. Kan nog bli ett strarkt lag framåt 2025;  Noelias Nadja och Claudia, Amanda och så Emilys och Bisons ofödda karleksbarn... Born to hey!

Born to hey

Söndagssteken

Det har varit en väldigt skön helg. Inga utsvävningar eller sena kvällar, bara kvalitetstid i överflöd. I morse gick jag upp kl. 07.00 för att ta itu med tvätten, (ni som tror att ni hamnat i fel blogg nu kan lugnt fortsätta läsa) och igår dammsög jag och gjorde fint. Gjorde ett par fynd på underklädesfronten också som jag är jättenöjd med. Matte kom förbi och kollade Melodifestivalen med oss. Inga höjdarlåtar direkt, men The Ark var ju ok. Jag gillade hon den skelögdas låt också, men jag skulle hellre ha den i i-Poden för mig själv än på en Eurovisionfinal i Finland.

Den där festivalen har blivit lite som hockeyn. I samband med att de satte in fler deltävlingar och en jäkla massa "matcher" känns det mindre intressant att titta. På 80- och 90-talen var det jättekul med både hockey och schlager... men nu håller man varesig reda på spelarna eller artisterna längre. Och vem fan grävde upp Lustans Lakejer? Kunde jag inte ha fått behålla min dekadenta minnesbild av dessa sköna 80-talsikoner med syntfrippor och snygga kläder? Nu kändes det mest... lamt och omodernt.

Idag tog vi en tidig middag på Ettutre, jag Matte och Amanda. Lyckades motstå deras underbara tournedos och gick på pastan istället. Min mage har nämligen numera åsikter om mina matvanor... särskilt blodigt kött och vitlök. Sorgligt.

Mor med avkomma
Mor med avkomma (Fru och fröken blekfis)

Nästa vecka kan bli rätt okej, trots alla jävla hjärtans pissdag. Får väl fira den med andra patetiska singlar eller spela lite poker istället.

Natti natti! 

Slave to the burk

Så lite tid, så mycket serier. Ända sen jag var liten har jag följt ett antal TV-serier slaviskt. Jag byter serier och går in i mer eller mindre beroendeintensiva perioder... men summan av alla laster är ju som bekant konstant. Just nu har jag nog bytt ut sex och sprit mot mina serier. Spel och mat ligger latent och gror, dvs jag spelar när jag har råd och tid, och äter ohämmat som vanligt.

Här är ett litet kollage med de serier jag följer just nu. Det går åt mycket tid och planering för att ligga i fas med USA, och självklart har jag satt påminnelser på datorn när alla dessa serier finns att hämta på nätet... (I need a life!)

Grey's anatomyHeroesPrison BreakCold CaseAmerican IdolThe O.C.CSICriminal MindsSharkLost24ER

Greys Anatomy - Sjukt (!) bra drama med glimten i ögat. Patrick Dempsey är oförskämt charmig och sådespeleriet hos samtliga medverkande är långt över standard för lättsamma sjukhusserier.
Heroes - 36 personer i världen har genetiskt bestämda övernaturliga krafter som kan förändra världen. Det bästa som hänt TV sen...
Prison Break - Alla ni som slutade se serien efter säsong 1; Nej det blir inte långtråkigt efter att de lyckades ta sig ut. Självklart tycker min sjuka hjärna att den rakt igenom elake agent Kellerman är mer "yummie" än svärmorsdrömmen Scofield.
Cold Case - Skönt kriminaldrama med fristående avsnitt. Inte ett måste, men klart godkänd.
American Idol - Uttagningarna är värre än vanligt i säsong 6, och Simon är... Simon.
The O.C. - Lite nördig vana, men den är charmig på sitt ungdomliga och flådiga sätt.
CSI - Originalet! Ingen av de andra har kommit i närheten av Las Vegas. Den enda kriminalserien som kan mäta sig med Grissoms crew är... 
Criminal Minds
- Har jag fastnat ordentligt för. Geeken "Dr. Reid" är den starkaste karaktären. Killen är på gränsen till galen med ett omänskligt högt IQ och fotografiskt minne. Sexigt på många sätt, trots brist på fett och skägg.
Shark - Vore ingenting utan James Woods egentligen. Skön kemi mellan honom och Jeri Ryan.
Lost - Har varit uppehåll alldeles för länge. Jag har nästan glömt varför de egentligen hamnade på den där ön... fast det får vi nog aldrig reda på å andra sidan. Kan bli lite långrandig, men man kan ändå inte låta bli att följa den.
24 - Jag har halkat efter lite så jag sparar den senaste säsongen till ett riktigt 24-timmarsmaraton en regnig dag. Men Keifer... have mercy. Finns inte mycket den mannen inte skulle få göra med mig.
ER - Klassiker. Punkt.

Bara för att det här är en tjejblogg och just den här tjejen känner sig sexuellt svältfödd, måste jag nog kommentera babe-faktorn i dessa serier. I Shark och O.C. är ju de läckraste styckena av det kvinnliga könet - helt klart. Vem minns inte Jeri Ryan som "Seven of nine" i Star Trek Voyager? Den enda i besättningen som hade en specialsydd uniform för att framhäva kurvorna! Och lilla söta Willa Holland, som spelar Caitlyn i O.C. är ju som en sockerbit, men valet blev ändå Summer (Rachel Bilson). 24s favoritkex heter ju självklart Elisha Cuthbert och Lost har ju vildkattan Evangeline Lilly (Kate)... miao!

Evangeline Lilly
Evangeline Lilly
från Lost


När det gäller grabbarna ligger som jag nämnde ovan Dr. Reid i Criminal Minds ruskigt bra till. Man vill bara ta hand om honom och höra honom rabbla telefonkatalogen utantill... Simon Cowell skulle man ju helt klart vilja tämja. Tror faktiskt han skulle vilja vara den undergivna parten i leken med tanke på hur han hävdar sig annars... Sen blev jag glatt överraskad av Liev Schreiber, som kom in i CSI precis lagom till att Grissom drog på skalbaggs-semester. Hans karaktär är lagom skum för min smak, och dessutom verkar det kunna hetta till mellan honom och Catherine. Men Keifer vinner alla kategorier - som vanligt.

Matt Gubler Liev SchreiberSimon Cowell
Matt Gubler (Dr. Reid), Simon Cowell och Liev Schreiber


Save the cheerleader - save the world.

/Mrs. Jack Bauer




       

Njutbar R.I.P.

Igår träffades vi ett gäng på den trevliga restaurangen Ettutre nedanför mig och uppdaterade varandra efter en ganska lång tids tystnad på många håll. "Puffan" har t ex inte träffat sen mitten av november, och Torkel såg jag väl senast någon gång i somras. Elva pers blev vi vid bordet och det kändes nästan som old times.

Vår stamkrog Njutbar gick ju i graven nyligen och efter det måste man hitta på nya ställen och tillfällen att ses. Får väl se om jag styr upp någon karaokekväll här snart. Det var alldeles för länge sen sist!

Insåg under ett samtal med Uffe igår att jag har "tappat" ett år av mitt liv. Jag har alltid haft svårt att koppla årtal med minnen och placera dem i rätt ordning... Under 2004 och 2005 mådde jag rätt dåligt på många sätt och en stor del av den tiden verkar ha suddats bort ur minnet i rent försvar. Nej Matte, allt är inte glömt från den tiden! =)

Hur som helst en trevlig kväll igår... och särskilt sent blev det inte heller. Jag behövde mina sju timmars sömn i natt. Det blev alldeles för mycket sviten och för lite sömn, och dessutom har jag ju börjat nytt jobb nu så jag måste ju anstränga huvudet lite på dagarna.

HeFo och Puffan
Jag och Puffan på Ettutre

Verkar kunna bli bra det här med nya jobbet förresten. Sitter och försöker installera mig på arbetsplatsen genom att studera CMS-verktyget och läsa gamla artiklar. Får se till att bekanta mig med mina nya kollegor också... men man vill ju inte skrämmas för mycket första dagarna. 

Ni kanske undrar vad det är jag ska göra på nya jobbet egentligen? Tanken är att jag ska underhålla, utveckla och ansvara för
www.24hpokernews.com samt uppdatera nyheterna www.24hpoker.com. Webbredaktör Forsell reporting for duty. Jag är sugen på att börja skriva mycket, men såhär i början känns det viktigare att hitta rutiner för uppdatering av dagliga notiser och lära känna produkten innan man sätter sin personliga prägel på mediet.

Vill ni tipsa om pokernyheter så skicka ett mail eller messa. Nu ska jag äta lunch med Bison och Anton.

Ikväll tänkte jag spela Svitens deepstack-turre... skönt med helg. Åker jag ut tidigt ska jag se till att bli minst semi-full. Vinner jag så kan det bli mycket roligare än så. Inga konstigheter. Over and out.