Grattis Erik!

En av mina favoritskribenter har äntligen fått det genombrott han förtjänar! Erik "Valterego" Rosenberg är nominerad till Årets skribent av Pokerakademin. Såååja!

Tror inte röstningssidan är uppe ännu... link coming soon.

 

Pokernördar och sexuell läggning

Msn-konversation om filmen "We own the night":

HeFo - hefo.blogg.se säger:

   eva mendez .. mmm.... och anders gillar joaquin phoenix, så då har vi varsin att titta på. =)

Andreas säger:

   lol

Andreas säger:

   har ni ett skenäktenskap?

Andreas säger:

   kom ut!!

HeFo - hefo.blogg.se säger:

   spelar väl ingen roll vad man har mellan benen... skönhet är skönhet. =)

HeFo - hefo.blogg.se säger:

   lite % till höger eller vänster...

Andreas säger:

   hehehe.. jaha ni har bytt %

Andreas säger:

   snyggt


En fixarhelg

Rätt skönt ändå med söndag när man känner att man harfått saker gjorda under helgen. Man har inte lika mycket ångest inför arbetsveckan då. Igår hade vi en trevlig och blandad dag. Först en snabbis hem till mamma och Bosse. Mamma var så överväldigad och glad över rosorna jag skickat till henne på fredagen. Att hon är så ovan att få oväntade presenter av oss barn säger mycket om hur vi stressar oss igenom livet och tar allting för givet.

Täby Centrum i all hast för att inhandla presenter till Anders systerdöttrar som fyllde år, och sen in på Stadium för att fixa nya jympaskor till Amanda. Skönt att hon är förbi den rosa perioden nu, det blev ett par tuffa i silver/blå. Borde göra några pretentiösa Kieslowski-filmer om Amandas barndomsfaser. Den rosa filmen om prinsessor och hästar, Den blå filmen om självinsikt, och sen runt tonåren Den svarta filmen om att vara missförstådd.

Födelsedagskalas hemma hos Anna-Karin och Kalle i Enebyberg på lördagen med mycket barn, tacos och surr. Sen var vi alla rätt trötta, så det blev en väldigt lugn kväll.

Idag har vi varit sjukt duktiga och varit i Bromma med grovsopor, och hela helgen har vi fixat lite smått. Anders har tvättat precis alla kläder, kan inte minnas när allt var rent senast. Jag har plockat och rensat och Amanda har hjälpt till. Så då unnade vi oss lite gåslever som en del av TV-middagen. Fint ska det vara.

Nästa helg bär det ut på havet igen. Tänkte vinna PAF-turneringen. Wish me luck...

/HeFo


Han med mustaschen

Speciellt tillägnad B2 på jobbet...

Finne på handen

Verkligen märkligt. Den bara dök upp plötsligt, och nu är den redo att klämmas.

Jobbsituationen är sådär just nu. Känner att jag vill ha någon att bolla med som kan mer om organisationen och alla fina uttryck man slänger sig med. Marknadsmupp som man är har man ju föga koll på integration och utveckling, och jag stöter alltid på patrull eftersom det inte finns tillräckligt med resurser. Frustrerande.

Nu har jag i alla fall varit sjuk tillräckligt. Smittade Anders, så nu är det mest synd om honom. Fast mer synd om någon än om mig när jag är sjuk kan det aldrig vara. Jag är bedrövlig när febern kommer. Gnäller och stönar som värsta killen.

Just det, Heath Ledger är död. Tragiskt och konstigt. Då blir det väl River Phoenix-legend av honom också då...

/HeFo

 

Dagens låttext 2008-01-15

Kommer du ihåg hur det var förra vintern?
Kommer du ihåg alla stjärnor och strutar?
Kommer du ihåg när du var på ett jättekalas?
Kommer du ihåg hur det var förra sommarn?
Kommer du ihåg hur du bada i havet?
Kommer du ihåg alla fiskar som simmade runt?

- Signaturmelodin ur barnprogrammet "Joelbitar" av Mats Nörklit

Den var väl inte bortglömd?


Mat

Intressen kommer och går i mitt liv. När jag var liten kunde jag inte tänka mig något annat än en musikkarriär, och i tonåren ville jag bli journalist eller radioprogramledare. Jag har spelat pingis, hoppat höjdhopp, skjutit pistol, tecknat av halva Stockholm och snickrat hemsidor. På senare år har som ni alla vet pokern tagit över en stor del av min fritid. Faser i livet som tar en med storm och ibland bara passerar. Men en hobby består...

Mat. Kött, skaldjur, ost, mera kött, kyckling... jag älskar verkligen mat av hela mitt hjärta. I gymnasiet hade jag rekordet i kokta med bröd på grillen vid plugget, och ofta får jag mina vänners rester när min egen tallrik är tom. Tävlingen på Pizza Hut Medborgarplatsen 1994 var en stor dag i mitt liv. 11 slizear och vinst. I och för sig fick jag ta taxi hem och låg orörlig i fem timmar efteråt, men det var verkligen värt det. 

Jag älskar att äta i sängen framför TVn. Tex kan jag steka på en fläskfilé och bara äta rakt av till nån dålig såpa, eller en flottig kycklingklubba till en gammal klassisk långfilm... Mmm.
 
Snart ska jag på lunch med mina älskade kollegor. Här kommer en porrbild:

image296
Stek

/HeFo

Publicerad

Idag kom Poker Magazine hem i lådan. Två uppslag skrivna av undertecknad i form av en exklusiv intervju med Carl Martinsson som nyligen dömts för bedrägeri efter att ha hackat pokerkonton. Don't miss out. Kaxig liten kille det där, hoppas bara att han lär sig att använda driftigheten och energin till lagliga grejer i fortsättningen.

Annars då? Magen vill mig illa och förkylningen vägrar försvinna. Måste samla krafter så att jag kan ta tag i allt på jobbet nu inför det nya året. Jag blir kvar på 24h... eller Entraction, som nätverket bytt namn till. Nu är det klart att jag kommer att jobba som produktägare för bingon. Kommer väl sakna pokern, men å andra sidan kul att starta någonting nytt.

Spelsugen? Japp. Trött? Japp. Lycklig? Absolut.

/HeFo

En hand till en annan

Jag är inte helt säker, men jag tror att jag blev citerad i en annan blogg. Bloggen tillhör en vän som försvunnit. Vi kom för ett tag sen överens om att vi skulle vara vänner länge och jag vet att han respekterar och lyssnar på mig när det väl gäller. Ibland blir jag lite arg på dig, hur man nu kan bli det.


Jag vet att du är missnöjd med din situation. Du är besviken på dig själv och du förstår inte hur du med din intelligens och kompetens kunde hamna här. Var det inte så enkelt att man kunde segla fram på charmen och ta dagen som den kommer? Det var ju det du hoppades på - att allt skulle lösa sig, och du identifierar dig ofta med den sköna bohemiska non chalansen.  Fan också, nu måste du ta tag i allt och dessutom behöva lyssna på en massa idioter och deras amatörmässiga terapeutiska försök att förstå. Tusen åsikter om dig och ditt liv som alla låter likadant. Huvuden på sned blandat med käcka peppningar och lockrop till krogen. De här glada, söta och livsbejakande människorna har ju ingen aning om vad du går igenom. Åsnor! Du är ju dig själv närmast. Eller?

Kanske dags att inte bara lyssna, utan verkligen vara mottaglig för din omgivning. Jag vet hur man kan fastna i sin egen misär, och till slut bli beroende av den. Ingen kan tala om för dig vad du känner eller hur dåligt du mår. "Ryck upp dig" är inte kul att höra, för det förminskar ditt tillstånd, men att bara låta skiten vara eller klappa på huvudet hjälper föga. Försök bara att inte stöta bort minsta tecken på omtanke, annars blir din omgivning till slut rädd att bemöta dig. Ingen ser dig som ointressant eller tråkig bara för att clownen har tappat masken. Däremot riskerar mannen bakom sminket att bli annu mer ensam om han fortsätter att kritisera alla råd och analysera varje fråga som ställs.


Gillar du dig själv alls just nu? Jag gillar dig. Var är du? Det jag tror att jag sa till dig på msn var förmodligen totalt feltajmat och jag ber om ursäkt om du blev ledsen, men kom igen nu... släpp spaden. Jag ber även om ursäkt för stavningen på "feltajmat", och för att jag i vanlig orning måste avsluta med nån annans ord. Jag såg Magnolia igår, och undrade i någon av scenerna hur du mådde. Du har ju aldrig varit allergisk mot musikreferenser, så...


Stor kram,

/HelenaActing steady always ready to defend your fears
What's the matter with the truth, did I offend your ears
By suggesting that a change might be a thing to try
Like it would kill you just to try and be a nicer guy
It's not like you would lose some critical piece
If somehow you moved point A to point B
Maintaining there is no point changing 'cause


That's just what you are
That's just what you are


- Aimee Mann


Gott nytt...

Hela världen är full av bloggar. Ointressanta självbekräftande bloggar om musik, vardagliga händelser, pokerhistorier och klädinköp. Jag kan i alla fall skryta med att min är originell i en bemärkelse; jag skriver ofta inlägg på toaletten. Precis som nu. Jag vet att det är lite mer information än ni ville ha, men jag var tvungen att äntligen avslöja detta.

Gott nytt år på er! Jag har haft en lugn och skön jul, en hel del fest i mellandagarna, och en fantastiskt mysig nyårshelg. Stormen har dragit förbi och dimman lättar, och jag ser på 2008 med stor tillförsikt och optimism. Stabilitet, romantik och lugn tror jag blir viktiga ledord framöver...

Jag ska fundera på någon bra rutin för bloggen så det inte blir så hattigt i fortsättningen. Kanske borde ta med mig datorn in på skithuset oftare... 

Förresten, missa absolut inte "Enchanted" på bio! Grymt bra för alla åldrar. Den slog Shrek med hästlängder.

Puss så länge.

/HeFo