Omröstning

Meningslösa omröstningar finns det alldeles för få av.

Så vad tycker ni? Vem var egentligen coolast i Falcon Crest?

Om minnet sviker så kommer här några kandidater:

Angela Channing - Kall subba i 130-årsåldern som ägde hela skiten.
Chase Gioberti - Konkurrent till Angela, jävligt tystlåten och stabil vietnamveteran med skägg, tonade pilotbrillor och flanellskjorta. Kan beskrivas som jordnära.
Lance Cumson - Finns inte så mycket att säga. Genomslemmig snubbe som gillade kampsport och brudar. Dotterson till Angela. (Som Matte uttryckte det: Från vilken p-våffla tog de det namnet??)
Chao-Li - Lance kampsportsinstruktör och familjens betjänt.
Greg Reardon - Angelas snobbige advokat. Brittisk accent och snedbena.
Emma Channing - Seriens retard som blev evil under en period, men gick annars mest runt i sin egen vackra värld.
Melissa Gioberti - Skandaldrottning som var gift med Lance men vänstrade med Cole för att göra Angela sur. Härligt bitchig och kåt.
Cole Gioberti - Rätt färglös gosse, son till Chase.
Richard Channing - Angelas ärkefiende och son till hennes avlidne man. Han ärvde ett tidningsimperium av sin far, och senare avslöjas att han är Angelas biologiske son.

För att spä på uppfattningen om att jag är rätt nördig på TV-serier så ska jag tillägga att jag inte behövde googla för att lägga upp dessa karaktärer.

Själv lägger jag min röst på Chase. Jävla fin kille det där.

image212

Köttmode

En hatt av kött någon?

Vilken känsla!

Jag är hänförd. Sjukt bra reklamfilm... apropå 80-talet då. Hittade den i Cecilias blogg. Känner henne inte, men hon verkar trevlig och skriver om poker.

Idag är det fredag. Jag tror att det kommer bli en bra kväll, ska ta det lugnt med trevligt sällskap... Semestern börjar nästa vecka också, och då kommer min lilla rödluva hem.

En Nalle i ett nötskal

Han är lite speciell vår Nalle...

(För er som inte känner honom så är det galningen i slutet av filmen jag syftar på)

Jag har alltid velat irritera Jason Alexander. Inte många som får chansen.


Edit: Om man lyssnar ordentligt på Mr. Alexander så är faktiskt det bästa med klippet hans uttalande: I'm an omnipotent presence and people fear me.
...och direkt efter kommer en sumofull galning dansandes bakom honom.

Ur led är tiden

image210När man är lite deppig och ställer existensiella frågor till sig själv känns det alltid bra att minnas det som var bra. De flesta 60- och 70-talister jag känner har nog någon gång yttrat frasen "Gud vad 80-talet var kul!" Här är min lista med bra saker från ett svunnet men fantastiskt minnesvärt årtionde:


Hot shots, trekantstetrorna med MER, kassettband, glassen "Finger", penntroll, läsken Vira blåtira, Remington Steele, spretluggen, Stock, Aitken & Waterman, image207Professor Balthazar, Game&Watch, konserverade päron med smält After Eight på, Fragglarna, ryska posten, Rör inte min kompis-kampanjen, Okej, fighten mellan synthare och hårdrockare, Kenneth "Killer" Kennholt, Razzel, planscher med gråtande clowner och kattdjur, den klassiska Ray Ban-modellen, disketter, VHS, tuggummina Shake och Chock, Molly Ringwald, Freddy Krueger, Jacobs stege, spelen Leisure Suite Larry och Frogger, Jens Öhling, min smurfsamling, Televinken, Mon chi chi, luktsudd, "Olyckan", uttrycket "Satsa på dig själv", TV1000 och Comodore 64.

Paolo Roberto var tydligen... snygg tyckte en del.
 image211

/HeFoimage209


Lika som bär?

Det kom en bild som reaktion på min senaste blogg. Avsändaren vill vara anonym...

image206

Äntligen lite lättsamt innehåll igen!

Trots att min mage vill att jag ska lida helvetets kval och att min feber börjar krypa tillbaka så måste jag bara bryta av stämningen i bloggen med lite skojsiga saker idag. Det har varit alldeles för tungt och komplicerat ett tag nu. Så håll i hatten, för här kommer lite bilder från festen med jobbet för tre veckor sedan!

image187
Det här är Pawwe aka Sigbritt. Det fanns absolut ingen anledning till att han gick klädd såhär, han bara gillar att spöka ut sig i damkläder och gå runt med två pipande plastråttor kring halsen.

image188
Bästa laget. Team Hells Angels med "Iller" som entusiastisk lagledare. Samuel, Björn och Gia var också på mitt lag. Björn är gårdare, och det gillas ju alltid. Han brukar vara rätt snäll också, men när han såg den här bilden var han inte direkt nöjd. Han är mycket snyggare i verkligeheten vill jag inflika här.

image189
Jag har alltid drömt om att få se Bison hoppa som en groda. Fast han ser mer ut som en lång och överföfriskad hare tycker jag.

image190
Det här är en annan Björn. Han är framför allt två saker; kamerakåt och galen i Bailey's.

image191
Champagne Charlie...

image192
Vår del av bordet var klart bäst. Kårspexhörnan! Karl, Kalle, Linda och jag drog igång lite härliga allsångsvrål, vågen, under-bordet-skålen, knäskålen, temperaturen, barnasinnet och även lite andligt smått och gott.

image193
Kalle och Staffan. Jag har en teori om huruvida de här männen finns på riktigt, eller om de bara är två tokiga serieliknande fantasifigurer som existerar i mitt sjuka huvud. Söta är de i alla fall.

image194
Framröstad av anonyma kollegor och mig själv till Solnakontorets snyggaste kille - Fredrik Öjert.

image195
Hur stor var den sa du Pia? Kräft-wannaben och den kände slowrollern Gustav har tydligen imponerat på vår basketglada informationschef.

image196
Jättenykter. Moi på F12.

image197
Också jättenykter. Bison med ett par bad ass solbrillor och en capriña.

Hittade såklart lite andra bilder när jag ändå tömte kameran. Syrrans 40-årsfest i skärgården gick inte av för hackor!

image198
40-åringen på bryggan

image199
Jennifer håller tal för sin älskade hustru...

image200 
...och i nästa sekund blir hon brutalt upphånglad av syrrans äldsta kamrat Mattias.

image201
Lillasyster och storebror

Fler bilder från festen blev det inte. Tyvärr försvann många av de mentala bilderna efter all cointreau också... Det ska tydligen vara någon slags avec har jag hört, inte en måltidsdryck.

Här är Abbe och Malin från uteserveringen nedanför min lägenhet.

image202

...och Viet den lilla linslusen ska självklart alltid vara med på bild också. Parre hade tydligen bestämt sig för att dricka cola den kvällen. Det gick sådär.

image203

image205
Bjuggis

Sen måste jag få visa upp min dotters fantastiska sving...

image204

Så. Nu är det slut för idag. I morgon blir det säkert nåt djupt och jobbigt igen.

/HeFo

När jag blir stor

I unga år hade jag tusen drömmar. Jag skulle bli musiker, skådespelerska, radiopratare, översättare, restaurangägare, psykolog, polis och bäst på allt jag kunde tänkas ta mig för. En del saker gjorde jag bra också. Andra sämre. Jag blev aldrig det jag trodde på, och det tycktes svårare och svårare att överhuvudtaget slutföra någonting allt eftersom åren gick. 

Huruvida Jante kom ikapp mina språng mot storhet, eller om det var min egen realism som rev alla naiva och härliga luftslott vet jag inte, men idag kan jag nog påstå att jag vet varför jag inte gör det jag borde.

Gårdagens samtal med min gode vän från förr var minst sagt intressant. Jag lärde mig kanske inte mer om mig själv, men däremot fick jag bekräftat att det finns fler i min närhet som fungerar likadant. Jag behöver inte känna mig konstig längre.

"Du är så kreativ..." får jag ofta höra. Är jag? Jag tror inte det.
"Vad duktig du är!" är en mindre populär fras som ekat i mitt huvud sedan tonåren. Måste jag vara det?
"Men du som är så social..." Nja, visst gillar jag att festa, men de flesta människor irriterar mig rätt ofta faktiskt, och jag älskar att stänga in mig.

Myter som tillfälligt stärker självförtroendet, men sabbar självkännedomen. Det värsta är när man inser att alla fina adjektiv som kastas på en inte stämmer, och man undrar när alla andra ska inse att man är fejk. 

Självdestruktivitet. Ett ord som jag levt med en tid. Många runt omkring mig är uppenbart självdestruktiva - och en del av dem har även visat sig vara utmärkta martyrer. Självdestruktivitet handlar om andra saker än att skära upp handlederna när man inte känner att man duger. Det handlar helt enkelt om att inte unna sig själv det bästa, och konsekvenserna av det kan te sig väldigt olika - spelberoende, alkoholism, otrohet eller allmänt förfall.

Under en period för några år sedan genomgick jag en ganska allvarlig depression. På den tiden var jag för stolt för att visa mig ledsen, och jag förväntades vara glad, social, stolt, rolig och framför allt duktig. Det tog ett tag att inse att jag fick vara lat, sur, trött och att jag inte behövde tillgodose allas behov. "Du säljer dig för billigt" sa min psykolog. Och jag förstod då att det är mig själv jag ska imponera på, inte andra. Det har jag försökt göra sedan dess, och tyvärr måste jag erkänna att det inte gått så bra det senaste året.

Ett exempel är att jag intalar mig själv att jag trivs med att vara singel. Trivs och trivs, jag känner mig osäker på om jag duger i ett förhållande. Så enkelt är det. Bitter men sann sanning. Sen har vi ekonomin. Har ni någon gång låtit bli att betala räkningar bara för att straffa er själva? Det kan låta märkligt, men varför skulle jag förtjäna att känna lugn och ro? En liten inkasso eller tre, det behöver ja verkligen! Ha! Rätt åt mig.
 
Jag är nu 32 år. Jag har arbetat hårt, studerat flitigt och sugit i mig kunskap och erfarenheter. Mina vänner uppskattar mig som jag är, och min ögonsten Amanda tycker att jag är världens bästa tänkbara mor. Men vad tycker jag då? När ska jag försonas med mig själv? Jag kanske borde inse att jag är värd välmående och lycka.

Vad ska jag bli när jag blir stor?

/HeFo

 


Live

Har ingen lust att skriva någonting idag. Besviken på en människa som står mig nära och dessutom inte frisk. Jag saknar helt inspiration att göra någonting för tillfället.

Två roliga saker att se fram emot dock. I morgon får jag besök av en väldigt god vän som jag inte har umgåtts med på länge. Han ska ta med gitarren och det ska bli mysigt att spela, snacka och komma ikapp med vad som hänt i hans och mitt liv den senaste tiden.

Den andra grejen är att jag förutspår att fredagen blir riktigt bra. Bara en känsla...

Bloggen idag får helt enkelt fyllas med texten från en av de bästa låtar som har skrivits.
 
Even now
The world is bleeding
But feeling just fine
All numb in a castle
We were always free to choose
Never free enough to find
I wish something would break
Cause were running out of time

And I am overcome
I am overcome
Holy water in my lungs
I am overcome

These women in the street
Pulling out their hair
My masters in the yard
Giving light to the unaware
This plastic little place
Is just a step amongst the stairs

And I am overcome
I am overcome, baby
Holy water in my lungs
I am overcome

So drive me out
Out to that open field
Turn the ignition off
And spin around
Your help is here
But I'm parked in the open space
But locking the gates of love

I am overcome

                                     Live - Overcome