Vad gör Jeja Sundström idag?

På väg till Sviten ikväll började jag och Bison att sjunga på gamla TV-seriesignaturer. Jag drog till med "Gäster med Gester" och Bisons spontana undran var ju såklart vad Jeja Sundström sysslar med nuförtiden. Hon skulle ju alltid ner på alla fyra. Det spelade egentligen ingen roll om charaden gick ut på "långhalsad flaggstång sträcker på sig och står rakryggad med brusten knopp..." eller "Margret Thatcher vinkar farväl till vapnen, och börjar hamra på stålbruk..." Hon skulle bara ner. Slyna.

Men jag tog mig i alla fall tid att ta reda på vad som fyller Jejas vardag; År 2004 spelade hon in plattan "Visituder" med Ove Engström och Pär Sörman. Tyvärr finns inga bevis på att den överhuvudtaget såldes. Samma år uppträdde hon på Svenska Ödem-förbundets årsmöte. Sedan dess har hon medverkat i en fransk obskyr film och sjungit allsång med Farsta Harmony Bells. Sen tog det slut. Jag hoppas verkligen att Jeja gör något bra med sitt liv, och att hon får gå ner på alla fyra så ofta hon vill.

Jeja-fakta: Gertrud Agneta Sundström, född 27 september 1943 i Storuman som dotter till Per Herman S. och hans hustru Inez Gunborg, f. Pettersson. Trubadur och skådespelare. Jeja arbetade som telefonist i Östersund men flyttade till Stockholm 1961, träffade Stefan Demert och har gjort lycka som vissångerska på turnéer i folkparker och visfestivaler sedan dess. Utöver några tidiga EP-skivor med schlager har hon gjort fyra soloskivor och ett antal skivor tillsammans med Demert och andra herrar. Hon blev känd som komisk scenartist i tv-programmet Gäster med gester och har därefter då och då framträtt som skådespelerska i farser: Far och flyg hos Tjadden Hällström i Norrköping 1991 och Spanska flugan på Intiman 1997. Hon tilldelades 2001 Nils Ferlin-Sällskapets trubadurpris.

(källa: Wikipedia)

Ikväll är det sista CoP-turren innan finalen. Sitter på Sviten och ska väl klonka... eller nåt. Wish me luck.

/HeFo


Borst på Tallinn

Har spenderat nästan en vecka i balternas högborg för att bevaka SM och träffa likasinnade knallkorkar. Jag kan väl sammanfatta det som ett samulsurium av jobb, sprit, poker och kul umgänge. Spelade inte så mycket eftersom min rulle lyser med sin frånvaro just nu, men det lilla jag spelade var totalt svinkallt. Tror jag vann en enda hand på hela resan.

Kinagejmet sista natten var en kul men förnedrande avslutning. Liverapport från "Kina-SM 2007" finns
här. 

Många trevliga stunder med nära, kära och totala främlingar.

Gänget från Potraiser (Anders med entourage) - Tack för uppskattade drinkar, märkliga shots (minttu/tabasco/tomatjuice) och mitt nya smeknamn "Skrållan".
Turken - Kungen av Palermo!
Anders - "Välkommen upp sen då..." Utan dig blir det bara fel. Med dig blir bara låttexterna fel.
Dan - En gentleman bland överförfriskade slynglar. Du regerar!
Christofer - Elefanten har entrat porslinsbutiken! Karl Marx has nothing on you...
Peder - Intressant "inside info"... the truth is out there. Men vad är hemligheten?
Klyka - Räka... sparris... och allergisk mot ridderliga menyer.
Togge - Frisör och fotomodell? Inte illa.
Resten av förbundet - Som ett pojkband fast bättre. Tack för omhändertagandet!
Björn - Grrrr
Johan - Kan vi vara överens om vem som vann utmaningen? The queen of shots slår du aldrig...
Avsaknad - Stejken som försvann.
Ludde - Obotlig feminist och andjägare.

image123
Anders sjunger obegripliga sånger under kinapokern

image124
Finlunch för SvePof i pressrummet

image125
Norrland, guldfisken och jag

image126
Ööö.... jackpot?


image127
Turken ger Viet sina outtömliga visdomsord

image128
Pokerducks ansikte utåt

image129
Nalle håller låg profil som alltid

Skönt att vara hemma faktiskt. Drog på mig ryggskott sista natten, så nu är Voltaren min största inspirationskälla. Om ni vill se bevis på att jag faktiskt arbetade under den här galna veckan så klicka här.

Fo shizzle!
/HeFo  


Det bästa jag har

Okej, måste väl börja med att äta upp "men BP ska väl inte vara några konstigheter att slå" från det förra inlägget. Ovasst. Ska på första matchen den 16:e med Anders. Ska bli riktigt kul, även om jag avskyr folkmassor. Blir det Halmstadskross? Kanske. Nu vågar jag ju inte gissa mer eftersom jag hade fel på en sån enkel som BP...

image122Idag har det varit VM i mys här hemma. Min prinsessa och jag har sett nya Disneyfilmen "Bridge to Terabithia". Båda rödtottarna satt naturligtvis och storgrät i slutet...

Vi har ätit löjligt mycket godis, badat och lyssnat på musik. En av låtarna var "Det bästa jag har" som handlar om kärleken till ett barn. Textraden "det ögat ser är vad tanken tror" analyserades megagulligt av Amanda; "Jag fattar det. Du skulle ju kunna se ut som värsta monstret egentligen, men jag ser alltid dig som min vackra mamma..." *smälta lite*

Snart blir det räkfrossa och äggmålning här hemma.

Dagens I-landsproblem: Man hör inte ljudet från filmen när jacuzzin är på max.

/HeFo

Fotbollsterapi på buss 509

Jag älskar verkligen att åka buss. Inte alltid, men när den värsta morgonruschen är över och solen lyser in så vandrar mina tankar och jag slappnar av i hela kroppen. I morse satt jag och funderade på allt från mina gamla gymnasiekompisar till hur det ska gå för Djurgår'n i Allsvenskan. Truppen ser ju allt annat än spännande ut om jag ska vara ärlig, och både AIK och Elfsborg ser ju farliga ut i år igen. Det är väl bara att hoppas att Rikard Norling gör bort sig totalt och att Alexandersson sadlar om till svetsare mitt under brinnande säsong eller nåt. Sen får man tacka gudarna för Mattias Johnson! 33 år av ren fotbollsintelligens... och vilken skäggväxt! Lite mage på det så skulle vi ha en riktig gud! =)

image120

Kontrollen verkade ju finnas där i träningsmatchen mot Åbo, men man känner ju att det skulle ha blivit lite mer än 1-0 och fler chanser med startelvan från -02 eller -03. Those were the days... Men det är bara att göra det bästa av situationen. Jag ska nog försöka kravla mig iväg till lite matcher i år och visa mitt stöd, det var länge sen. Premiären blir det nog inte, men BP ska väl inte vara några konstigheter att slå. Derbyt den 28 maj blir det helt klart i alla fall.

Apropå Allsvenskan så måste jag komma ihåg att köpa Expressen i morgon. Jag köper ju aldrig tidningar längre, men vem gör det? I alla fall så kommer sportbilagan vara fylld med mer eller mindre intressanta analyser om årets forbollsfest, och dessutom... ligger den nya pokertidningen Prosharks Magazine med som bilaga i morgon! Jag har skrivit tre artiklar, varav en är en intervju med Tomas Brolin och Hasse Eskilsson som jag är rätt nöjd med. Tyvärr är ju Prosharkarna rätt smarta av sig, så i tidningen kan man bara läsa halva artiklarna, och resten hittar man på 
prosharks.se.  

Jag vill passa på att skicka en magspark till Parre här också. Var inne och läste hans blogg för första gången på länge och såg ett kort inlägg om att han fått en asjobbig låt på hjärnan. Jajaja Coco Jambo Jajajee... TACK för den! Hjärnloopen är given. Gah!

Avslutar med ett litet ordstäv: När det regnar manna från himlen har den fattige ingen sked.

/HeFo
   

Fridas värld

Å vad skön hon är! Den 25-åriga sötnosen från Skåne släpper snart album, men än så länge får vi hålla till godo med låtarna hon har lagt upp på nätet.

http://www.allears.se/MyPage.aspx?name=Frida

Jag rekommenderar "Dunka mig gul & blå" och "Fuck up".

Idag har jag varit på världens bästa humör. Dessutom vet jag att jag kommer hem till en städad lägenhet ikväll... sweetness.

/HeFo

Chicago, dubbning och trevliga blottare

Helgen har varit full av spel och fest. När man spelar mycket och dricker en del så tenderar alla händelser att flyta ihop, men jag ska försöka plocka fram de viktigaste. I fredags var jag på dryg-humör och höll väl lite låda vid bordet på Sviten. Fick höra att jag lät som en kvinnlig version av "Bollen" och hackade väl en del på ett par stackars pojkar. Jag får väl ta det som en komplimang...

image119En av boxarbröderna (vet inte vilken eftersom de ser exakt likadana ut) satt och överbettade hela tiden, vilket jag tröttnade på och synade ner honom med 99. Jag vet ju att han har riktigt bra när han gör så, men jag ville ta chansen. Han visar upp KK, och det första kortet på floppen är självklart en nia. Ödmjuk som jag är reser jag mig och skriker "Sååååjaaa!" och dunkar i bordet. Stort spel. =) Han fick nöjet att slå ut mig i alla fall sen och jag bad honom skrika lika högt som jag hade gjort för att jämna ut plågorna lite.

Marcus från jobbet, jag och Lasse drog till Lemon efter jag hade åkt ut och det blev en hel del shots och skrål. Bärsärkarkväll helt enkelt.

Lördagen bjöd på turnering på Sviten igen, tyvärr inte ITM denna gången heller. Precis som kvällen innan hade jag nöjet att sitta med radarparet Anders S. Nilsson och Marcus Palm. Det är hyfsat underhållande när de två hamnar i samma pott. Skumma spel där båda är tomma och betar stenhårt. Jag åkte upp och ner rätt mycket under turneringen, och med 20 BB kvar synade jag Marcus Palm med 77 på handen. "Jag visar varesig du synar eller inte" sa herr Palm när han ställde in. "Visar vad?" var min fråga tillbaka. "Snoppen om du vill..." drog den snabba komikern till med. Synen kom ganska snabbt efter det, och dessvärre satt han på TT som stod.

I söndags blev det turre på Sviten igen, och finalbord men inga pengar. När Marcus Palm kom ner påpekade jag att han inte hade hållit sitt ord igår, varpå han direkt öppnade gylfen och halade fram underverket. Det var väl en kombination av humor och trauma kan man tycka såhär i efterhand...

Jonas som jag träffat ett par gånger tidigare kom på den briljanta idén att vi skulle spela ett vänskapligt parti Chicago, så jag, han och Eva satte och och körde för 5 kronor poängen. Jag trodde inte det var möjligt att backa nästan 2000 i tre partier för 5 kronor poängen, men det var det tydligen. Vilken torsk man är. Sen att Eva är en turkärring utan dess like hjälpte ju inte heller...

image118Efter det var jag och Lasse hemma hos Marcus och skulle tydligen dubba Beck-film. Sjukt roligt! Det blev väl inte alls i klass med Mackan och Antons version av "Lejonkungen", men det var kul att testa. 

Kommande helg blir betydligt lugnare. Ska gosa lite med Amanda och måla ägg som sig bör. 
Nästa vecka åker jag till Tallinn och ska rapportera från SM. Ska bli jättekul, även om Tallinn inte är någon favoritstad. Men jag kommer att få träffa ett par personer som jag inte ser så ofta och som jag saknar, plus att jobbet är väldigt kul i sig.

Länktips till er som gillar tjockisar som jag: 
http://www.fantasyfeeder.com
Pawwe och jag sitter här på jobbet och fascineras över medlemmarna på sidan.

Dagens låt i "Radio Huvud": Hos dig är jag stark - Patrik Isaksson (gillar den inte så fasligt egentligen, men när det fastnar så fastnar det verkligen). 

I helgen har signaturmelodin till "Gäst hos Hagge" legat på repeat i skallen. Jag skyller på en lång skåning som spelar konstig poker. ;)

/HeFo