Född i fel tid?

Jag snor det här rakt av från vänstertomten, MS Paint-proffset och maffiahangarounden Christofer som tydligen bara vill umgås med folk av rätt tid numera. Musik är ju en central företeelse i mitt och många andra människors liv, och jag har faktiskt aldrig kollat upp det här förut. 

Vilken låt låg etta på listorna när just jag föddes? Stars and stripes-smittade Stoffe ville tydligen att det bara skulle handla om USA-ettan, men jag tog det ett steg längre... såklart.

Singellistan USA: Pick Up The Pieces - The Average White Band
Jag gillar inte funk särskilt mycket, och AWB var närmast en one hit wonder.
Vissa källor anser att det var Best Of My Love med Eagles den veckan iofs, vilket känns mycket bättre. Vi kör på det.

Albumlistan USA: Blood on the Tracks - Bob Dylan
Tack!

Singellistan England: Make Me Smile (Come Up and See Me) - Steve Harley & Cockney Rebel
WTF? Aldrig hört talas om. Kan iofs meddela att han som spelade Kojak (Telly Savalas) hade en etta i England veckan efter jag föddes, vilket kan ses som märkbart roligt.

Albumlistan England: Motown Chartbusters Volume 3
Samlingsplatta? Jaja, Stevie, Temptations och Marvin på en gång var ju iofs ett nice paket.

Singellistan Australien: Please Mr Postman - The Carpenters
Godkänt. Glad låt som alla känner igen. Lite som jag.

Singellistan Kanada: Mandy - Barry Manilow
En av min dotters favoritlåtar av uppenbara skäl. "You came and you gave without taking..." Jag gillar Barry som fan faktiskt.

Svensktoppen: Han är en clown - Lasse Berghagen
Känns helt rätt. 

...och innan nån liten snorunge nämner Trackslistan så kan jag meddela att jag var nio år när första programmet sändes.

Sammanfattningsvis så hade det varit kul med Bohemian Rhapsody, nån tuff countrydänga eller en tidlös motown på just mitt datum. Visst fanns det ett par guldkorn runt om i världen den 27 februari 1975, men ingen av dem kan närmelsevis mäta sig med den vackra rödlätta ädelstenen som kom till världen med syftet att dränka sina medmänniskor i onödiga blogginlägg.

/HeFo

Mitt älskade samvete

Amanda och jag var uppe sent igår och hade frisersalong i badrummet. Tydligen har jag oanade frisörtalanger, för hon blev riktigt snygg efter en toppklippning och röda slingor.

Det första jag gör när korpgluggarna sakta åker upp är att kolla klockan på datorn. Jag misstänker att jag har sovit alldeles för länge, för det känns inte som morgon längre. Klockan visar 13:14. Hoppsan. I nästa sekund får jag ett msn-meddelande från 8-åringen i rummet bredvid som uppenbarligen varit vaken ett tag och är medveten om solskenet utanför:

pandis säger:
       det var många som föredrog att gå och bada nu på förmiddan...


Skåningar, jobbfest och lite väder

Vi skiter i midsommar. Alla skriver om midsommar och lägger upp bilder på soliga bryggor, dansande snorungar och egeninlagd sill. Jag var på landet, vädret var piss, och inget särskilt hände. Så. Dessutom var jag nykter, så jag kan inte ens vältra mig i mina korkade fylleinfall.

Idag har har fått definitionen på verbet "okynnesskåna". Det händer att jag gör det ibland, då oftast genom att sjunga skånska proggvisor rakt ut i ingenstans på fyllan. Det händer också att jag fascineras av Skånes splittrade politiska läger och framför allt dess folk. Vårt sydliga vackra landskap har avlat fram en uppsjö av intressanta människor genom tiderna. 

Eller vad sägs om Anders Jansson och Johan Wester (som har gjort det bästa svenska humorprogrammet i modern tid - Hipp Hipp!), Björn Afzelius, Edvard Persson, Hasse Alfredsson, Peder Månsson, Johan Glans, Jarl Kulle, Nils Poppe, Jan Malmsjö, Max von Sydow, Jan Troell, Bo Widerberg, Mikael Wiehe... å, Jarl Kulle förresten. Jag var så grymt förälskad i Jarl Kulle när jag var mindre. Filmen "Sängkammartjuven" förändrade hela min värld.

Sen finns det hemska saker med Skåne också. Malmö FF, MIF och en stor andel högerextremister. Men i det här inlägget vill jag bara älska Skåne, så vi struntar i dem.

image185
Tiffany Persson
Sveriges enda Madonna/Hora i 90-kilos-klassen. Den femfaldigt frånskilda tvåbarnsmamman har en stol på Salong Diana i Staffanstorp, och lyckades förra veckan med konststycket att få in Al-Quaida och celluliter i samma mening på El-Gigantens parkering.

Sommarfesten ja... Om någon någonsin, av någon som helst anledning, får för sig att 24hNetwork består av ett gäng torrbollar så bör man tänka om omedelbums. "Fångarna på Långholmen" kändes väl kanske lite krystat och trögstartat, men jag är mäkta imponerad av "plitarna", som gestaltades av ett gäng tappra kollegor i mustascher och peruker. Grymma skådespelarinsatser.

Middagen kändes som en studentskiva på riktigt bra knark. Hamnade skönt nog mitt i kårspexet med "August och Lotta" och diverse "knäskålar"... Mycket trevligt.

F12 var riktigt bra som vanligt på sommaren, har inte varit där på ett tag nu så det kändes fräscht. Att vissa chockade med sina moves på dansgolvet gjorde inte saken sämre. Champagne Charlie var i sitt esse såklart... men för mig gäller devisen: Inget bubbel utan trubbel. Just skumpan är ju startskottet för galenskap när det gäller lilla mig.

Efterfest hos Karl... vet faktiskt inte exakt vilka som var där, men har sett bilder på en och annan stolthet på Kampementsbadet. Sent och mycket blev det i alla fall. Det var också på efterfesten jag glömde kvar kameran, så ni får hålla er till tåls med bilderna från festen ett tag.  

...och istället kan jag ju passa på att visa hur vädret kommer att se ut under min semestervecka. Ett parti UNO och en film någon?
 
image186

/HeFo

Mike Terry

image184

Tja... varför inte?

Filmtipset

Matt Damon, Leo DiCaprio, Mark Wahlberg, Jack Nicholson och Martin Sheen regisserade av Martin Scorsese. Nej, det kan tydligen inte bli dåligt. Inte en enda minut av filmen var dålig. Jag kan med största säkerhet säga att det var det bästa jag sett i actionväg på 2000-talet, och då är jag inte särskilt förtjust i maffiagenren annars.

"The Departed" är en must see. Leo har blivit stor och duktig, Mark Wahlberg är grymt proffsig och Nicholson är... Nicholson.

Recap: Lördagen bjöd på trevlig picknick i Rålis, iskallt spel på Sviten och en fylla som hette duga. Har inte frångått min nya diet, och börjar känna mig rätt frisk förutom bakfyllan i söndags.

Idag: Christofer är i stan! Om inget oförutsett händer får vi nog se honom här på kontoret i eftermiddag och jag hoppas att han kidnappar mig till någon trevlig uteservering ikväll!

Coming up: I morgon har vi sommarfest på jobbet, ska bli intressant att se hur mina nya kollegor roar sig...

Midsommar då? Jo, det blir landet. Vårt paradis i skärgården, där jag ska återförenas med min kanadensare (fortfarande inte en man från Kanada, utan en kanot) och grilla med familj och vänner. Vår kära fd granne Stefan kommer och grillar en gris tydligen. Väldigt "Lord of the flies"... 

Dagens låttext är en gammal favorit. Låten var med i "The Departed":

Hello
Is there anybody in there?
Just nod if you can hear me
Is there anyone home?

Come on now
I hear youre feeling down
Well I can ease your pain
Get you on your feet again

Relax
I need some information first
Just the basic facts
Can you show me where it hurts?

There is no pain, you are receding
A distant ships smoke on the horizon
You are only coming through in waves
Your lips move but I cant hear what youre sayin'
When I was a child I had a fever
My hands felt just like two balloons
Now I got that feeling once again
I cant explain, you would not understand
This is not how I am
I have become comfortably numb

                                                    Comfortably Numb - Pink Floyd

Lite väl deppigt för min egen sinnesstämning just nu, men låten är ju lika bra för det...

/HeFo

Humor på vår nivå

Gullungen och jag har en lugn fredagkväll framför burken och myser lite. I morgon ska hon till farmor och farfar i Gävle i en vecka. Jag undrar verkligen var hon har fått sin humor ifrån... nivåerna skiftar, men jag kan inte låta bli att tycka att hon är grymt rolig. Norra Brunn nästa?

"Vet du vilka hästarnas två helgdagar är?"
"Nej..."
"Mulafton och Annandag hingst..."

"Har du hört om hon som alltid säger nej?"
"Nej..."
"Men?? Är det du??"

Sen säger hallåan på Kanal 5: Vi söker deltagare till ett nytt program, så om du tror att du har en sjukdom som du egentligen inte har, så skicka in ett mail till oss..."

Amanda: Eh, om man tror att man har en sjukdom, hur ska man då kunna veta att man inte har den? Hur mår dom på femman?

Hon har inte bara humor, hon har poänger ibland också. =)

image183
Stoltheten på skolavslutningen i tisdags


Hon har också en blogg...


Gåshud

Ta en kopp kaffe och luta er tillbaka. Ingenting är melodiskt vackrare än detta stycke, och ingen framför det bättre än en knubbig snedtandad mobiltelefonförsäljare från Wales.

Paul Potts sjunger Nessun Dorma

Fällde en tår och såg håret på armarna resa sig, krulla sig och dansa bossanova om vartannat. Bara det faktum att han är så ödmjuk och ovetande om sin talang gör att den här versionen är bätte än Pavarottis.

/HeFo 

Grym read

Han borde spela mer poker. Eller inte förresten, för mig kan han tydligen. Betänk att vi har känt varandra i ett par veckor och träffats två gånger.


Valter Ego säger:
För övrigt är din bästa låt American Pie

HeFo säger:
snyggt att du snappade det, fast den ligger numera trea. den har alltid legat etta förut men jag stuvade om listan för ett par år sen.

Valter Ego säger:
Va fan? Ledtråd då

HeFo säger:
den har gjorts i många versioner, och originalet skrevs av en av mina husgudar

HeFo säger:
två av de covers som finns är dock bättre än originalet enligt mig

Valter Ego säger:
Leonard Cohens Hallelujah. Du gillar Jeff Buckleys bäst men tycker att Rufus Wainwright gör en bra version

HeFo säger:
sjuk du är


Imponerande.

Så... here it is:

Dagens låttext:

I've heard there was a secret chord
That David played, and it pleased the Lord
But you don't really care for music, do you?
It goes like this the fourth, the fifth
The minor fall, the major lift
The baffled king composing Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

Your faith was strong but you needed proof
You saw her bathing on the roof
Her beauty and the moonlight overthrew you
She tied you to a kitchen chair
She broke your throne, and she cut your hair
And from your lips she drew the Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

                                                 Hallelujah - Leonard Cohen


På läktaren

Skönt surr i soffan med Amanda nyss. Hon har verkligen koll på omgivningen och hänger med som värsta insatta tonåringen. Nu ville hon gärna diskutera huruvida talang är genetiskt eller påtvingat.

Amanda: Ja, men kolla på familjen Wahlgren. Alla är artister och gör röster i barnprogram. De kan ju inte ha fått så många andra saker att välja mellan liksom. "Pernilla, du ska sjunga, och Linus, du ska prata som en tecknad figur..." Sen har vi Britney Spears och hennes familj... för att inte tala om Nasim och Salem Al Fakir! 

Förvirrad mamma: Eh, Al Fakir? 

Amanda: Ja, Nasim är ju grym som programledare i Bolibompa, och nu ska brorsan ut och spela med Moneybrother liksom. Du vet väl vilka dom är??

Ännu mer förvirrad mamma: Eh... vet du vem Moneybrother är?

Amanda (rullandes med ögonen): Men lol... det är en artist. Vet du nånting?

Nej, tydligen inte. Moneybrother är ju hur bra som helst, men jag har verkligen inte hört Salem Al Fakir. Jag har arbetat med radio i 10 år, men nu känner jag mig så högt uppe på läktaren så det är löjligt. Jag måste nog titta upp från pokerbordet och lyssna på annat än mina uttjatade spår i mp3-spelaren tror jag. Wakie wakie din gamla hagga! Det kommer ny bra musik hela tiden!

Han är ju grym ju!

...enligt experten här i soffan är han tydligen genuint musikalisk också. Han kan spela massor av instrument och gillar Mozart påstår hon. Man får väl tro på det.

/HeFo

PS. Ja, hon använder ofta uttrycket "lol" är jag rädd...

 

Play that guitar boy!

Pawwe, tack för att du påminde mig om världens näst bästa låt. Den bästa kommer nästa gång. Ni som tror att ni kan gissa - go ahead.

Dagens Låttext:

These mist covered mountains
Are a home now for me
But my home is the lowlands
And always will be
Some day you'll return to
Your valleys and your farms
And you'll no longer burn
To be brothers in arms

                                          Dire Straits - Brothers in arms


HeFo - the test

Apropå vad ni inte tror om mig... vad vet ni om mig egentligen?


Klicka här
och svara på frågorna.

Den som får högst poäng får en drink och en puss nästa gång vi ses!


HeFo Light

Det här trodde ni aldrig om mig...Poker dämpar sexbehovet

image182Jag har äntligen kommit på sambandet mellan porr och poker! Ni som har en partner och får ligga när fan ni vill, sluta läsa nu. Jag hatar er. Ni som är singlar och ändå får ligga när fan ni vill - dö. Jag hatar er ännu mer.

Snackade med Erik (Valterego) ikväll och fick en uppenbarelse som jag kanske borde ha fått för länge sen. "Att spela nätpoker jämfört med livepoker är ju som porr jämfört med sex" sa den kloke proffsbloggaren på msn. Hur sant är inte det? Direkt började jag dra massor av paralleller mellan de två behoven. Just nu känns de ungefär likvärdiga, och det kan ju inte vara friskt?

Allt handlar egentligen bara om tillgång och efterfrågan. Jag kan ju knappast gå upp och våldta grannen i tid och otid, men CC har öppet precis varje dag. Så det måste betyda att det sitter ett gäng innerst inne sprängkåta människor runt pokerborden överallt, eller? Nja, en del trivs nog med att nobba frugan eller KKn och sätta sig och grinda lite, för de vet ju att de får godis ändå när de kommer hem... om de vinner vill säga. En del kanske rent av ser det som förspel.

I mitt fall är det förmodligen ett rent substitut. Jag hoppas bara vid Gud att det inte har gått så långt att jag föredrar poker framför sex nästa gång jag får chansen.

Nu ska jag porra mig lite, en sit n' go måste väl vara som en mjukisrulle ungefär...

/Hefner

En lista kanske...?

Ja, det är kul med listor.

BRUKAR DU KOMMA I TID?

Inte så ofta nej.

VAD HADE DU I DIN MUN SENAST?
Önskar att jag kunde svara nåt dirty här, men tyvärr var det en Marlboro Mentol.


HAR DU BRA KONDITION?

Från Wikipedia: Konditionen är en beskrivning om hur bra din kropp har förmåga att bland annat ta upp och transportera syre till cellerna i kroppen, så kallad syreupptagningsförmåga.
...jo, andas gör jag fortfarande.

NÄR MÅR DU BRA?
I princip hela tiden just nu. Extra bra när jag äter kött. 

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST?
I tisdags av Lotta på Berns... tyvärr.


HUR KÄNNER DU DIG NU?
Nöjd men lite hungrig.

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER?
Svart helt klart.

KAN DU LAGA MAT?
Det är mer en fråga om vilja. Har en bra restaurang utanför porten.

VAD TYCKER DU OM FÖTTER?
Dom är bra att gå med.


ÄR DU SMART?
Över normalbegåvad.

BLIR DU BRA PÅ KORT?
Visa: En vacker dag ska jag bli det ja. Jag är bättre på kontanter idag.
Foto: Sällan. Har ingen haka tydligen.

VAD SAKNAR DU?
Allmänt: Ett sinne för ekonomi.
Just nu: En stor köttbit.
Person: Christofer.


NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST?
Ett par veckor sen på fyllan. Nåt bryt bara. Annars brukar det vara i slutet av filmer. 


VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET?
Nej inte särskilt.


HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR?
Nja, spelade en turre på UB, åkte tidigt och somnade. Har väl haft roligare kvällar.

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN?
Måste ha kaffe, annars mår varken jag eller min omgivning bra.

ÄR DU NYTTIG?
Jag är nog nyttig för andra ja. 

NÄR BRUKAR DU GÅ OCH LÄGGA DIG?
När jag är trött eller får trevligt besök.

VAD HAR DU GJORT I SOMMAR?
Hittills bara varit. Spelat poker, grillat ett par gånger och jobbat.

PROJEKT JUST NU?
Göra privatbudget för sommaren, planera semestern och sen ett hemligt jobbprojekt.

VAD BORDE DU GÖRA? 

Allt ovanstående och lite till... Hångla mer kanske.

VAD VILL DU?
Jag gör det jag vill nästan jämt nu för tiden. För tillfället kan jag inte sluta tänka på den där biffen.

HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB?
Jo. En del.


JAY LENO SHOW?
Lagom trevligt tidsfördriv. Hade en sexdröm om honom en gång.

VARFÖR HÅNGLAR MAN?
Finns väl tre anledningar:
1. För att man vill ligga.
2. För att få en idé om hur den andra är innan man ligger.
3. För att man är full.

ÄR DU BLYG?
lol


ÄR DU POLITISKT AKTIV?
Nej, jag sticker ut hakan lite lätt i valtider, men jag orkar inte annars.

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG?
08:00

VILKA INSTRUMENT KAN DU SPELA?
Piano

VILKEN IDROTT SYSSLAR DU/HAR DU SYSSLAT MED?
Bordtennis och höjdhopp. Testade basket i väldigt unga år, mest för att jag var lång. Spelar lite golf ibland.

VILL DU HELLRE HA MAIL ÄN VANLIGA BREV?
Vore sjukt kul att få ett brev, men det är väldigt opraktiskt. Beror på av vem.

HAR DU HAFT SEX MED NÅGON SOM VAR DUBBELT SÅ GAMMAL SOM DU?
Yes.
 

TROR DU PÅ KÄRLEK VID FÖRSTA ÖGONKASTET?
Vet inte om jag tror på riktig kärlek överhuvudtaget, men de flesta förälskelser sker nog direkt för mig.


ÄR DU BISEXUELL?
Bara på fyllan och i vissa drömmar.


HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Sprit? Rätt mycket. Öl? En del. Champagne? Ett glas.


Vill skicka en hälsning till Noelia i Vegas! Jag vet inte hur det går för henne, men jag hoppas och tror att hon är kvar i Ladies Event.

Fred! /HeFo


Dagens Låttext

Vaknade med den i huvudet. Helt fantastisk. Har ni inte hört den med Tom Waits, så är det ren allmänbildning och därmed er plikt att ladda ner den och suga i er. Även denna är bra i Tori Amos tappning.

Well the smart money's on harlow and the moon is in the street
And the shadow boys are breaking all the laws
And youre east of east Saint Louis and the wind is making speeches
And the rain sounds like a round of applause
And Napoleon is weeping in a carnival saloon
His invisible fiancees in the mirror
And the band is going home, it's raining hammers, it's raining nails
And it's true there's nothing left for him down here

And it's time time time, and it's time time time
And it's time time time that you love
And it's time time time

                                                          Time .- Tom Waits

Ikväll blir det nog deepstack på Sviten, och resten av helgen ska jag se till att vila och få sol på näsan. Med kudde och mp3-spelare i Rålis med andra ord. Kom gärna förbi!

/HeFo

Det finns lite rock i oss alla

Mötley Crue. Hm... just det, Tommy Lee och han galningen Vince ja! Kan väl inte nynna en enda låt, men en galen efterfest tackar man inte nej till! Mötte Susanne och Rosie från jobbet på Anchor efter syrrans stundentmottagning och tog ett par drinkar med diverse sköna bikers.

Kvällen till ära hade man klätt sig lite extra slampigt såklart - det är ju rättfärdigat när man ska festa med ett hårdrocksband. Själva efterfesten ägde rum på Berns, och tack vare en pokersajts sponsorskap och att det berömda sten-sax-påse-proffset Mattias Ericsson var med och arrangerade spektaklet så var det gott om bekanta pokeransikten på plats.

Fullt med hyggligt folk, och bandet dök tydligen upp sen fast jag inte riktigt lade märke till uppståndelsen. En lagom full HeFo hamnade i en gryta i en av sviterna och somnade sedan gott med kläder och smycken i en skön hotellsäng. Lyckades inte ens slänga ut TVn genom fönstret, men lite galen blev kvällen ändå.

Lite svårt att få en taxi när man står på gatan som bakfull och lättklädd hårdrocksgroupie, men jag lyckades ta mig hem runt 11 på förmiddagen i alla fall.

image172
Rosie, Susannes kompis med hojjen och Susanne på Anchor

image174
Hur ska E-type INTE hitta dit?

image176
Poserande bikers på Anchor

image177
Brudarna utanför Berns

image175
Susanne, Dan, jag, Erik, Eriks kompis och Ulrika på Berns

image178
Ulrika och Rosie

image180
Jag och Dan

image179
Jag och Erik (tro det eller ej, men han är nyktrast av alla)

image173
Lotta och Bosse på plats på Berns

image181
God morgon...?


Syster är stor nu

Tisdagen var full av fest. Min vackra och bästaste lillasyster tog studenten, och det kändes som halva Sverige var på mottagningen. Kul att träffa kusiner man inte har sett på flera år, och gamla barndomskamrater som blivit lika gamla som jag, märkligt nog.

Mamma och Bosse höll jättefina tal, och jag sprang runt med kameran i högsta hugg.

image168
Sergelfontänen är ju standard...

image167
Mamsen med syrran... lite torrare


image170
Amanda med lillkusinen Ella


image169

Kompis från unga dagar - Anders. Han kallades "Anders som bajsa i trappen" för att... ja, han bajsade i trappen en gång helt enkelt.

image171
Den berömda Svedinska profilen

Grattis Hannis!


Smärta

image165Det sägs att kvinnor har högre smärttröskel än män. Att vi har tilldelats denna gåva som ett slags naturligt paracetamol till följd av vår underbara förmåga att trycka fram en människa genom underlivet. Men det finns ju olika typer av smärta. Att bränna sig på kokande vatten gör ont. Att få hjärtat krossat gör ont på ett annat sätt. Men migrän en dag som denna är i en kategori helt för sig själv.


Tio minuter över fem. Tick tack tick tack. Bom bom bom bom.


Efter tre huvudvärkstabletter och ett halvt avsnitt av 24 inser jag att jag inte kommer att kunna ta mig till jobbet idag. Hade planerat att spendera eftermiddagen på Casino Cosmopol för att följa SM, men det känns inte aktuellt. Jag vet ju att mina attacker håller i sig nästan exakt ett dygn innan de avtar.

Jag skickar iväg Amanda till skolan och ska ta ett bad - det brukar dämpa det värsta. Just det, det var idag de skulle stänga av vattnet ja. Perfekt.

Tar en Ramlösa ur kylen och sveper den. Slår på datorn igen för att kolla de senaste pokernyheterna i världen. Jag kanske kan göra lite jobb hemma trots värken. Inget Internet.


ComHem påstår nu att jag inte har något modem installerat hemma. Mitt modem är svart och står på soffbordet. Det vet jag bestämt, trots att min urskiljningsförmåga är något nedsatt under mina migrändagar. Supportfittan säger i alla fall att han inte kan göra något och att han ska skicka ett nytt modem till mig.
 

Tv...? Nej, tänkte väl det. Blue screen. Ett nytt samtal till ComHems support, där de nu säger att de inte ser några fel i mitt område och att jag ska ringa om problemet håller i sig.


Vid den här tiden sätter bygget igång tvärs över gatan, och förutom de vanliga borrarna och grävmaskinerna, har de bestämt att idag ska vara "sprängdag". TUUT TUUT TUUT BOOM! Härligt!

Jag ringer Mackan på vår IT-support och ber honom buda över ett 3G-kort så jag kan jobba lite. Som vanligt är han hjälpsam och förstående och kortet kommer i ett huj. Tror ni att det funkade? Nej, såklart inte.

Så nu har jag brottats med kortet och dess drivrutiner i evigheter och installerat av och på, av och på. Till sist testade jag att byta SIM-kort i modemet, och äntligen har jag en uppkoppling. Inte längre avskärmad från verkligheten, och värken börjar sakta men säkert avta.


Så: En alldeles underbar måndag med en sprängande huvudvärk, utan vatten, TV eller Internet.

Är det någon som kan gissa vilken Dagens Låttext blir?


"The silicon chip inside her head
Gets switched to overload.
And nobody's gonna go to school today,
She's going to make them stay at home.
And daddy doesn't understand it,
He always said she was as good as gold.
And he can see no reason
'Cause there are no reasons
What reason do you need to be shown?

Tell me why?
I don't like Mondays.
Tell me why?
I don't like Mondays.
Tell me why?
I don't like Mondays.
I want to shoot the whole day down."

                                       
                                               - Boomtown Rats

Ett tips - den är grymt bra med Tori Amos också.

/HeFo