Hur många femåringar kan du spöa på?

Det absolut märkligaste testet i mannaminne...

17
Hittade ingen beskrivning av ungarna. Allt beror ju på hur irriterande de är liksom... men 17 får man vara nöjd med.

/HeFo

Den gröna ön

Har varit dålig på att uppdatera bloggen under veckan, men har haft en kul påskhelg på Irland i samband med pokerturneringen Irish Open. Om ni har något som helst inresse av min resa eller hur det gick i spelet så går det att läsa här i Team Potraisers blogg. En längre berättelse från min helg finns på Prosharks under artiklar.

Hoppas att jag får komma tillbaka dit i sommar och njuta lite mer av naturen, eftersom jag alltid har velat åka till Irland. Den här resan spenderade jag huvudsakligen i pokerrum och i barer. Inte mycket solljus där inte. Hotellet hade en vacker golfbana faktiskt, men det var lite för kyligt för sånt så här års enligt mig.

Nytt avsnitt av Poker.se-TV kom i söndags också. Gästen var Johan Percivall, som egentligen inte är så känd, men berättade om sin första stora liveturnering - Aussie Millions. Jättetrevlig kille. Nu på söndag kommer avsnittet med Glimne, för er Glajm-fans.

Ikväll blir det lugnt i stugan, ska hem och ta hand om min sjuka man.

Lite bilder från Dublin...

image330
Ola satt och frös hela turneringen... kanske för att det var 30 grader varmt på vårt rum.

image329
Per var där också... ledig från rättegången i Uddevalla. 


image328
...och Hatten hade köpt ny spännande skjorta.


image327
Hm, vem är det som sjunger i countrybandet i baren...?

image326
...om inte entertainern Devilfish. Tur att han åkte tidigt så vi fick lite sköna toner.

image331
Den här glada spanjoren hette "Nacho".

image332
Söt och trevlig Christer som vanligt...


image333
Lokala partygänget.


/HeFo

Nytt avsnitt

Igår kom det andra avsnittet av Poker.se-TV med Peter Eichhard, Ola och undertecknad. Ni kan se det här.

Note to self: Släng den tröjan.

/HeFo

Statistik under schlagern

Ja, det blev ett litet Excelark till kaffet och underhållningen. Min lista ändrades lite grann efter uppträdandena. Vem som har mest rätt får vi se om ett tag...

 AndersBosseHelenaTillsammansTotalranking
Poäng (vad man tycker)     
Charlotte Perelli71010272
Sibel837184
Rongedal777213
Linda Bengtzing674175
Christer Sjögren150610
Amy Diamond443117
Sanna Nielsen91010291
Nordman32279
Frida43188
BWO662146
      
Placering (vad man tror)     
Charlotte Perelli2211 
Sibel9958 
Rongedal7466 
Linda Bengtzing1373 
Christer Sjögren6625 
Amy Diamond8899 
Sanna Nielsen4132 
Nordman51087 
Frida1071010 
BWO3544 

Hjärnstorm på landet

Befinner mig på vårt idylliska landställe i Roslagens famn med pojkvän och bonuspappa. Den senare har nyligen fått ett nytt jobb, och jag och Anders kom hit för att kombinera nytta med underbar miljö och god mat. Vi har kommit med lite tips och råd angående Bosses projekt och just nu sitter killarna ute på verandan och fryser och låtsas att det är vår.

Tre saker som jag skulle vilja ta upp just nu är:

1. ComHem
De har uppenbarligen inte lyckats ta itu med alla sina nya kunder sedan uppköpet av UPC. Frågan är bara om jag ska behöva lida för det? Det är inte första gången som nätet går ner, och jag ska tydligen behöva vänta en hel vecka på en servicetekniker! Det är skandal tycker jag. Dessutom är de totalt okunniga på kundtjänst. Den är gången har även TV-signalen försvunnit, så det är rätt trist mediamässigt i min lägenhet nu. Får man kompensation? Javisst, för de dagarna jag inte har tjänsten. Åh tack! Verkligen. Suck.

2. Betapet
Jag är så sjukt kall just nu. Vet inte om det är brist på fokus, otur eller bara en oförklarlig svacka. Jag som var så nära 3000 i ranking...

image325

3. Melodifestivalen
Ja, det vore väl konstigt om jag inte sa någonting om den så här nära inpå finalen. Charlottes låt är stark och hon har vunnit Eurovision förr, men den blev lite väl mycket favorit i media. Blir så trista odds då... Hur som helst, här är mitt tips:

1. Charlotte

2. Christer Sjögren (ja mina vänner, så illa är det...)

3. BWO

4. Sanna Nielsen

5. Amy Diamond

6. Rongedal

7. Linda Bengtzing

8. Nordman

9. Sibel

10. Frida

Nu ska jag lyfta arslet från toastolen och gå ut till mina fina skärgårdsgubbar och ta en drink före maten framför brasan. "Undrar vad en fattig gör en sånhär dag..."

/HeFo


Rapport från rättssalen

Jag kallar det numera för Cirkus Glenn Simonsson. Mannen som arrangerade Nordens största pokerturnering och vägrade stå för konsekvenserna. De flesta som läser den här bloggen har nog hört talas om rättsmålet vid det här laget, och vet att även representanter från sponsorn (24Poker) och lokaluthyraren (Tanum Strand) nu blivit åtalade för grovt dobbleri.


När 30 poliser stormade in i Tanum Strand för ett år sedan var det oundvikligt att jag som reporter skulle bli förhörd om vad för slags äventyrliga aktiviteter som förekommit i lokalen. Jag frågades ut på plats och fick dator och kamera konfiskerad. Mina iakttagelser och bilder var plötsligt inte trevlig rapportering och galna foton på glada spelare, utan underlaget för ett eventuellt åtal. Tre månader efter EPC 2007 blev jag kallad till ytterligare ett förhör på Solna polisstation, där chefsutredaren som ser precis ut som Kenny Rogers, och hans lite mer strikta kollega förde ett samtal med mig om olika kortspel, vilka personer som varit på plats och deras roller samt min egen inblandning i evenemanget.


När åtalet väcktes kom som väntat en kallelse att vittna i Uddevalla Tingsrätt, och här är jag nu, utanför Sal 1 på en hård soffa med laptopen i högsta hugg. Jag vill ju inte förneka er bilden av den här spektakulära upplevelsen, det är inte varje dag man får agera biroll i ett verkligt rättegångsdrama...
läs vidare på Prosharks.com.


/HeFo


TV-debuten

Har precis beskådat min insats i första programmet av säsongens Poker.se-TV. Jag kröp ihop med Anders och Per i soffan och höll för ögon och öron lite nervöst, men kunde ganska snabbt slappna av mer och mer. Per, som är erfaren TV-skapare, bad mig efter fem minuter att stänga av och sa: Du är skitbra! Sträck på dig! Det värmde verkligen för det är lite jobbigt att se sig själv i TV för första gången, även om det är en nätsändning för ett litet antal pokernördar.

Visst var jag nervös i början, men jag tyckte ändå att jag flikade in med bra frågor och verkade avslappnad med gästen. Hasse Eskilsson är ju så skön och enkel att prata med. Vad gäller min kemi med Ola så får vi nog ta en bläcka tillsammans rätt snart... han är ju tydligen rädd för långa tjejer. ;)

En liten självkritisk detalj bara... ICA-kassar under ögonen? Jag stannade ju faktiskt hemma kvällen innan för att kunna se pigg ut i TV. Är det tacken? Kanske är det tio år kameran lägger på och inte kilon?

Autografer kan skickas på förfrågan. Kom gärna med feedback - även på det ni inte gillar.

/HeFo

I drömlandet

Sitter här och bloggar på toa efter ett väldigt mysigt biobesök. Jag antar att de flesta vet om detta redan, men Juno visade sig vara den bästa feelgoodfilmen i mannaminne. Manus, skådespelarinsatser, miljö... allt var bara läskigt bra. 

I natt innan min semifulla andra hälft ramlade ner i sängen tillsammans med en härlig doft av bryggeri och nagellacksborttagningsmedel, hade jag en rätt skojig dröm. Det var fest hemma hos Bosse och Lotta, och av någon anledning hade lägenheten invaderats av ett gäng smågrinders i 17-årsåldern som hade Bosse som idol. Lotta satt mest och grinade hela kvällen och ingen fick trösta henne, men när Bosses inhyrda underhållare - Michael Bolton - dök upp, blev hon genast på bättre humör. Hennes dröm hade ju alltid varit att få sjunga en duett med den hårfagre smörsångaren, så innan vi visste ordet av ljöd hitten "How can we be lovers" ut i vardagsrummet. 

Småglinen hade blivit på tok för fulla, så Bosse bad mig vänligt att "ta hand om kidsen". Inte förstod jag att han menade få ut dem ur bostaden, utan jag trodde helt enkelt att jag skulle ge dem någon slags kunglig behandling. Så istället för att kasta ut dem började jag massera deras små beniga kroppar med barnolja och mata dem med gåslever och chicky bits. Allt detta till ljudet av en gråtande Lotta och herr Bolton. Någonstans såg jag Carola på ett par skridskor med skydden kvar på också... men jag kan inte riktigt beskriva var hon kom in i bilden.

Slutsats: Jag ska se Juno minst två gånger till och tipsa Donken om Mc Foie Gras.

/HeFo

Vekare än somliga tror

Jag grät i tandläkarstolen. Minnen från mitt 4-timmarstrauma med visdomstanden dök upp, ljudet från slipmojängen skar in i märgen, och tandhalsarna skrek av ilande smärta. Jag skulle alltså bara ta bort lite tandsten, vilket resulterade i desperata vrål och tårar. Aldrig mer. Jag ska fan låta dem trilla ut bara och köra all mat i min nya "Magic bullet" (ja, den från TV-shop).

Är det förresten normalt att ha träningvärk i över en vecka?

Sizzafitz!

I lördags fyllde min ögonsten och lillasyster 20 år, och vi grattade henne på en trevlig brunch hemma hos föräldrarna på Flemminggatan. Efteråt skulle jag till Pokerakademin, men huvudet sa ifrån så jag gick hem och lade mig på soffan istället. Grattis Kimmen och Indi till utmärkelserna! Ledsen att jag inte kunde vara med och dela glädjen.

image324
Söta systern

TV-inspelningen i söndags gick bra tycker jag. Det var ju första gången, så det kändes lite trevande och nervöst. På söndag läggs första avsnittet upp på Fan-TV. Man hittar programmet enklast på Poker.se. Kjestrup hade gått och blivit sjuk, så han var ersatt av Hasse Eskilsson. Jag har ju intervjuat Hasse förut och han är sjukt trevlig och lätt att snacka med, så jag är glad att han var första gästen.

Efter arbetsdagen som glamourös TV-profil var det dags för den traditionella Pub-quizen på Bagpipers. Järngänget som för kvällen kallade sig "Heffner and the bearded wierdoz" kom tyvärr bara tvåa den här gången, så vi fick nöja oss med gratis mat och lite random pocketböcker. Nästa gång ska vi åter segra! Per och Janne dök upp på puben också, och väldigt suddiga samtal avslutade kvällen. Ljudeffekten "Sizzafitz" från en Don Martin-teckning anno -85 gjorde comeback, och som vanligt stod Björn för en del sköna one-liners... "Alltså allvarligt, jag har druckit MAX tre öl... och det här är min andra."

Trots hela sju timmars kontinuerlig sömn i natt känner jag mig tokpömsig idag. Veckan har börjat något långsamt och suddigt. Blir tidig kväll för både mig och Amanda.

/HeFo

Divine Diva

För första gången i mitt liv har jag fått smeknamnet diva. SOM jag har jobbat, och först nu. Läs Lottas blogg om ni vill se bilder från en riktigt trevlig kväll. De tre bästa har jag snott... Tack Lotta för att du förevigade kvällen!

image320
Som Pontus och Amerikanerna sjöng... "min bror och jag..."

image321
Löööööve

image322
Med de bästa vännerna kommer man längst

/HeFo