A taste of Tallinn - Final i Pokerfinnkampen

"Nästa person som går förbi åt det hållet och passerar pelaren är blond... 25 EEK."

Med estniska ströpengar kvar på fickan är onödiga bets det roligaste man kan göra på en Tallinkbåt. I den "fina" restaurangen på båten fanns en flygel, och min sjuka hjärna tyckte att det skulle vara jätteroligt om Danne från laget spelade och underhöll gästerna lite. 130 EEK för att sitta i minst 5 minuter och spela... Danne backar sällan, och resultatet blev att vakterna kom 18 sekunder för tidigt. Vi efterskänkte pengarna ändå med tanke på den höga underhållningsfaktorn.

Ja, det kanske verkar konstigt att börja berätta om hemresan, men som vanligt när man har spenderat en helg i Tallinn så är alla händelser förpackade och utströdda som ett plockepinn i skallen. Vi hade med oss en ny kille i laget på den här resan. Jag hade träffat honom massor av gånger på Sviten, och redan fått intrycket av att det var en kul och åtminstone normalbegåvad kille. Andreas visade sig vara mer än så, och han hittade snabbt sin plats i teamet.

Skumpan flödade som vanligt när Potraiser är i farten, och med Danne på finalbordet och Kristian på bubblan var vi inte helt usla statistiskt sett heller. Tråkigt bara med Dannes sorti. Han fattade fel beslut vid fel läge, vilket ju är en väldigt vanlig orsak till att man åker ut ur en turnering. Eller som den gode herrn själv uttryckte det: "Om jag bara hade gått och björnat just vid den tiden istället. Det hade jag tjänad 40 lax på, eftersom två pers åkte ut samtidigt direkt efteråt." Dyra ickekorvar konstaterade vi.

Hur åkte jag ut då? I mitt fall handlade det inte om fel beslut, utan fel motståndare. Alla vet ju att Henrik "Partyhenke" Josefsson har mest tur i världen. Den fd svenska onlinemästaren spelade väldigt löst och klonkade en hel del. Jag hittade två damer och ställde in min stack på drygt 11k preflop. Jag var inte på något sätt stressad att ställa, men Henke hade spelat löst som sagt och jag vill ju ha syn från honom. Blixtsyn med A4 off från Henrik som klonkar in en ruterfärg med sitt A såklart. Inga konstigheter.

Ännu ett bevis på den mannens tur fick vi i baren lite senare. De hade en tävling där man fick en nyckel för varje 200 EEK man köpte för. En av alla kvällens nycklar passade till en skattkista som innehöll ett "secret special prize". Tack vare vår Champagnenota kunde Julia i baren konstatera att alla nycklarna var våra från början. Spännande tävling. Så där stod vi med 40 nycklar, varav en passade i låset. Henrik tar upp en nyckel ur burken och säger "Denna är det". *klick* och kistan öppnades.


Innehållet:
2 reservoirpennor
400 chokladpengar från 2001
1 fickplunta med casinots logotype på
Sällskapsspelet "The coffee adventure"
1 badhandduk
1 flaska fulvodka

Cashgamet var galet och livfullt, maten var under all kritik, finnarna vann och inte mycket sömn fick man. Allt var i sin ordning med andra ord.
 
Tack till alla som gjorde den här helgen rolig och intressant; Danne, Kristian och Andreas i teamet såklart. Läs vår kortfattade blogg från gårdagen
här. Tack till Anders som skickade med skumpakontot också ;) ...Mery min blomma, Franke, Kokko, Åsa, Rolle, Jonas reiseleiter, Abbe och alla andra sköna människor.

Vet inte hur jag ska avsluta det här lite osammanhängande inlägget. Kanske som Admiral Horatio Nelson... Kiss me, Hardy.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej :)
Hoppas du får en bra helg.

Postat av: Hej hej...

Helgen har ju redan varit... känner jag dig?

/HeFo

2007-12-03 @ 12:38:12
Postat av: Matte

Jag vill ha fulvodka!!!!
Var den lika stor som pansarskottet som Funny Haircut hade med sig till källaren?

2007-12-03 @ 18:27:44
Postat av: HeFo

Den var lite mindre. Den tog dock slut vid cashbordet. Man måste dela med sig har min mamma sagt...

2007-12-04 @ 10:35:18
Postat av: Mery

Vad gullig du är, du är min blomma du med :-) vilken kanonhelg vi hade!!!! Underbart att umgås med roliga och fiiiina tjejkompisar!

Sköt om dig och stor kraaaam

2007-12-05 @ 08:35:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback