Vad gör Jeja Sundström idag?

På väg till Sviten ikväll började jag och Bison att sjunga på gamla TV-seriesignaturer. Jag drog till med "Gäster med Gester" och Bisons spontana undran var ju såklart vad Jeja Sundström sysslar med nuförtiden. Hon skulle ju alltid ner på alla fyra. Det spelade egentligen ingen roll om charaden gick ut på "långhalsad flaggstång sträcker på sig och står rakryggad med brusten knopp..." eller "Margret Thatcher vinkar farväl till vapnen, och börjar hamra på stålbruk..." Hon skulle bara ner. Slyna.

Men jag tog mig i alla fall tid att ta reda på vad som fyller Jejas vardag; År 2004 spelade hon in plattan "Visituder" med Ove Engström och Pär Sörman. Tyvärr finns inga bevis på att den överhuvudtaget såldes. Samma år uppträdde hon på Svenska Ödem-förbundets årsmöte. Sedan dess har hon medverkat i en fransk obskyr film och sjungit allsång med Farsta Harmony Bells. Sen tog det slut. Jag hoppas verkligen att Jeja gör något bra med sitt liv, och att hon får gå ner på alla fyra så ofta hon vill.

Jeja-fakta: Gertrud Agneta Sundström, född 27 september 1943 i Storuman som dotter till Per Herman S. och hans hustru Inez Gunborg, f. Pettersson. Trubadur och skådespelare. Jeja arbetade som telefonist i Östersund men flyttade till Stockholm 1961, träffade Stefan Demert och har gjort lycka som vissångerska på turnéer i folkparker och visfestivaler sedan dess. Utöver några tidiga EP-skivor med schlager har hon gjort fyra soloskivor och ett antal skivor tillsammans med Demert och andra herrar. Hon blev känd som komisk scenartist i tv-programmet Gäster med gester och har därefter då och då framträtt som skådespelerska i farser: Far och flyg hos Tjadden Hällström i Norrköping 1991 och Spanska flugan på Intiman 1997. Hon tilldelades 2001 Nils Ferlin-Sällskapets trubadurpris.

(källa: Wikipedia)

Ikväll är det sista CoP-turren innan finalen. Sitter på Sviten och ska väl klonka... eller nåt. Wish me luck.

/HeFo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback