Den parallella verkligheten i TV4

Mina föräldrar som tillhör gruppen hårt arbetande 40-talister har sedan TV4 startade sina sändningar i marknätet 1992 refererat till kanalen som om det vore den enda exiterande mediekanalen. Eller rent av verkligheten.

"Du såg väl i morse när Bengt gav det här vinet fyra solar? Tone sa att det skulle regna, Hasse åkte ur Let's Dance och Malou gjorde bort sig..." osv osv.

Lite småläskigt, men samtidigt lite roligt har jag tyckt. Det har hänt att de tittar på Aktuellt, men då mest för att konstatera att Nyheterna är mycket bättre. Det är ju så fräscht och färgglatt. Jag är benägen att hålla med, och märkligt nog så har min uppväxt gjort att jag alltid trycker på knapp 4 när jag sätter på teven. 

Jag tror att man kan dela in människor i olika kategorier när det gäller miljö och uppväxt. De som kollar på Aktuellt och de som föredrar Nyheterna. Ska man däremot särskilja folk på genetiska egenskaper får man gå tillbaks till VHS-eran - de som spolade tillbaka filmen direkt, och de som aldrig gjorde det.

Skitenkelt. :)

Nu när jag kom hem från en trevlig familjemiddag satte jag på TV4 och ramlade in i en av alla 413 Beckfilmer som tydligen handlar om spelmissbuk. Hittade genast två skojiga citat som jag smålog åt:

Marin Beck till sliten speltorsk: Vad spelar du då?
Speltorsken: Allt möjligt, men jag är mest rädd för Jack Vegas-maskinerna. De är som en drog, som arbetarklassens nya folkrörelse.  

Jag vill tacka manusförfattarna för den kängan till spelmonopolet!

En annan som kändes lite kul:

Beck till tant på Casino Cosmopol: Var du här på självaste julafton??
Tanten: Ja, det var jättefint!

Jag var ju faktiskt själv på CC på julafton 2004 och spelade FLT 100/200. Inga konstigheter. :)

I morgon bitti ska jag för första gången på länge kolla in morgonsoffan, så jag vet vad mina föräldrar snackar om nästa gång vi ses.

/HeFo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback