Tro, hopp och kärlek...

...eller hur man får tillåtelse att spela på Alla hjärtans dag.

Julafton år 2005 spenderade jag på Casino Cosmopol i sällskap med ett gäng syrianer och en överförfriskad farbror från Nynäshamn, Gunnar, som inte visste att det var just julafton. Det kan ju uppfattas som konstigt att man hellre spelar 100/200 FL än att beundra barnens glittrande ögon eller titta på Kalle Anka med någon sovande morbror, men ibland måste man få fly ifrån påtvingade helgfiranden och traditioner. Jag sätter en redig slant på att en hel del pokerspelande flick- och pojkvänner därute just nu smider planer för hur de ska få tillåtelse att spela poker på onsdag... och för er som inte har blivit påminda av reklambudskapen på stan än - det är Alla hjärtans dag. Om jag ska vara lite diskriminerande för en stund så är det väl oftast tjejer som har koll på denna kommersialismens högtid, så ni killar - om ni ser ett stort hjärta ringat kring onsdagen den 14 februari på väggalmanackan, eller om hon verkar särskilt förväntansfull och romantisk - då vet ni att det närmar sig.



Det bästa sättet att bygga upp en snygg strategi är att metodiskt planera så att alla behov tillgodoses. Boka en trevlig middag på en tjusig restaurang och köp en personlig gåva som du vet att hon eller han smickras av. Vill man slå på stort kan man dessutom köpa en klänning eller skjorta som partnern kan känna sig fin i under kvällen, men det är lite överkurs. Fördrinken avnjuts hemma medan ni öppnar presenter och lyssnar på Lugna Favoriter eller "The best of Sade" och sen har du givetvis bokat en bil som tar er till restaurangen. Boka en tidig middag så löser du två problem på en gång - du har lättare att få bord OCH du hinner hem lagom till kvällsgrinden.

Väl hemma är din kavaljer eller dam trött, glad och tacksam och du kan i lugn och ro fira Valentin av kärleken till spelet, och höra henne eller honom snarka fridfullt i bakgrunden.

/HeFo

Publicerad 2007-02-12 på 24hPokerNews

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0