Smärta

Publicerad 2007-06-04

image165Det sägs att kvinnor har högre smärttröskel än män. Att vi har tilldelats denna gåva som ett slags naturligt paracetamol till följd av vår underbara förmåga att trycka fram en människa genom underlivet. Men det finns ju olika typer av smärta. Att bränna sig på kokande vatten gör ont. Att få hjärtat krossat gör ont på ett annat sätt. Men migrän en dag som denna är i en kategori helt för sig själv.


Tio minuter över fem. Tick tack tick tack. Bom bom bom bom.


Efter tre huvudvärkstabletter och ett halvt avsnitt av 24 inser jag att jag inte kommer att kunna ta mig till jobbet idag. Hade planerat att spendera eftermiddagen på Casino Cosmopol för att följa SM, men det känns inte aktuellt. Jag vet ju att mina attacker håller i sig nästan exakt ett dygn innan de avtar.

Jag skickar iväg Amanda till skolan och ska ta ett bad - det brukar dämpa det värsta. Just det, det var idag de skulle stänga av vattnet ja. Perfekt.Tar en Ramlösa ur kylen och sveper den. Slår på datorn igen för att kolla de senaste pokernyheterna i världen. Jag kanske kan göra lite jobb hemma trots värken. Inget Internet.


ComHem påstår nu att jag inte har något modem installerat hemma. Mitt modem är svart och står på soffbordet. Det vet jag bestämt, trots att min urskiljningsförmåga är något nedsatt under mina migrändagar. Supportfittan säger i alla fall att han inte kan göra något och att han ska skicka ett nytt modem till mig.
 

Tv...? Nej, tänkte väl det. Blue screen. Ett nytt samtal till ComHems support, där de nu säger att de inte ser några fel i mitt område och att jag ska ringa om problemet håller i sig.


Vid den här tiden sätter bygget igång tvärs över gatan, och förutom de vanliga borrarna och grävmaskinerna, har de bestämt att idag ska vara "sprängdag". TUUT TUUT TUUT BOOM! Härligt!

Jag ringer Mackan på vår IT-support och ber honom buda över ett 3G-kort så jag kan jobba lite. Som vanligt är han hjälpsam och förstående och kortet kommer i ett huj. Tror ni att det funkade? Nej, såklart inte.

Så nu har jag brottats med kortet och dess drivrutiner i evigheter och installerat av och på, av och på. Till sist testade jag att byta SIM-kort i modemet, och äntligen har jag en uppkoppling. Inte längre avskärmad från verkligheten, och värken börjar sakta men säkert avta.


Så: En alldeles underbar måndag med en sprängande huvudvärk, utan vatten, TV eller Internet.

Är det någon som kan gissa vilken Dagens Låttext blir?


"The silicon chip inside her head
Gets switched to overload.
And nobody's gonna go to school today,
She's going to make them stay at home.
And daddy doesn't understand it,
He always said she was as good as gold.
And he can see no reason
'Cause there are no reasons
What reason do you need to be shown?

Tell me why?
I don't like Mondays.
Tell me why?
I don't like Mondays.
Tell me why?
I don't like Mondays.
I want to shoot the whole day down."

                                       
                                               - Boomtown Rats

Ett tips - den är grymt bra med Tori Amos också.

/HeFo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0