Jag har aldrig behövt banta förut...

...men tiden sätter sina spår och jag är inte riktigt redo för hängmage och hästrumpa ännu. Dessutom har jag insett efter 32 år att man faktiskt mår bättre om man äter regelbundet och någorlunda hälsosamt.

Det här kommer inte att bli så hurtigt. Jag ska inte jogga, gå på gym eller ens räkna poäng enligt Viktväktarna. Jag kommer heller inte att behöva vara hungrig. Därmot lockar sommaren till fler promenader, mer frukt och mindre chips. Bloggen är mest till för mig själv - en slags påminnselse om hur jag lever och hur jag mår - men vill ni inspireras så varsågod.

Ett stort steg är att äta och sova regelbundet. Svårt för en pokerspelande, arbetande slarver som jag, men inte alls omöjligt. Frukost och jag är inte alls bekanta med varandra, men det ska det bli ändring på. Inga sena mackor mitt i natten och inga chipspåsar i sängen. Lite tankar om kosten:

Frukost: Lättfil eller lättyogurt med All Bran (fibrer kan ju vara kul som omväxling) alternativt knäckemackor med ost och grönsaker. Ni trodde väl inte att jag skulle prioritera bort osten - min bästa vän? Grapefrukt är grymt gott har jag upptäckt.

Svart kaffe. Detta är en genomgående regel för hela dygnet. Mjölk och socker i kaffe är mindre bra för hälsan och det förstör ändå kaffesmaken om jag ska vara ärlig. Det blir en lätt förändring, trots att jag dricker minst 10 koppar om dagen.

Lunch/Middag: Jag älskar kött. Kött är bra för kroppen om det inte friteras eller serveras med pommes. Jag tänker fokusera på att bli mätt på kött, fisk och kyckling. Ganska basic.

Jag kommer inte att äta potatis, pasta eller ris till maten, utan byta ut det mot grönsaker jag tycker om. Inte helt lätt, eftersom grönt aldrig varit min favoritfärg på mat, men majs, spenat, champinjoner, broccoli och rädisor funkar bra som tillbehör.

Dryck: Jag inser att jag måste unna mig sprit ibland. Sommaren kan bli hur trist som helst annars. Däremot går öl och vin bort, och även onödiga drinkar när man ändå är på väg hem... Det kanske kan vara bra i andra avseenden också. =)

Mycket mineralvatten och ingen som helst läsk med socker.

Snacks: Morot- och gurkstavar med en lätt dipp är ju ett bra substitut till mina älskade chips. Dessutom är det nästan godare på sommaren, om man verkligen intalar sig det... Frukt, jordgubbar och salta pinnar funkar också för min egen påhittade diet.

Alla former av chips, nötter och ostbågar går fet(!)bort.

Glass: Fan också. Hej då Ben&Jerry... 

Nu till det roliga. Jag minns ett avsnitt av Vänner, när Ross tillverkade och laminerad en lista på fem kända tjejer som han fick tillstånd av Rachel att ligga med om han fick chansen. Ungfär så funkar den här också. Saker jag får göra ibland trots att det går emot projektet - den sk "unna-listan". Jag kommer att använda listan som ett slags belöningssystem.

1. Sprit vid trevliga tillfällen
2. Ost
3. Saltlakrits
4. Sås till maten
5. Dressing till salladen

Vi får se hur det här går, jag börjar i alla fall nu.

Mot 62 kg, en fastare mage och en friskare kropp och själ.

/HeFo - 70,4 kg

Kommentarer
Postat av: Bengan

Ok, inga mer undanflykter. I'm on om än i en lite modifierad form. Behöver 20 sparkar därbak. För friskt hjärta och gladare dagar (så småningom)

2007-06-13 @ 19:48:00
Postat av: HeFo

Inte illa... man inspirerar även de envisaste kolestoroldyrkarna!
Ditt hjärta är så stor och vackert, så det förtjänar omvårdnad.
Game on!

2007-06-13 @ 20:00:29
URL: http://hefo.blogg.se
Postat av: Lena

Men glöm inte kolhydrater. Livsviktigt för kroppen, o utan så kokar hjärnan efter ett tag. Lycka till. Kramar

2007-06-13 @ 22:27:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0