Eldgrisens år

Publicerad 2007-02-19 på 24hPokerNews

I helgen firades det kinesiska nyåret och vi går enligt deras kalender in i år 4705 - grisens år. Varje kinesiskt år representerar ett av tolv djur samt ett av fem element - eld, jord, metall, vatten eller trä. Enligt gängse beräkningar är det nu påbörjade året eldgrisens år, eller "den gyllene grisens år" som man kallar det. Den gyllene delen kommer bara vart 600:e år, så jag tänkte att det kunde vara värt att veta vad vi kan förvänta oss av året som nalkas.

Grisen symboliserar enligt kinesisk tradition välstånd, framgång och tur. Den som är född i grisens tecken anses lyckligt lottad. Året ska firas med att ha kul, äta gott och njuta av alla tillgångar. Med andra ord ett perfekt år för spelmarknaden i allmänhet och Las Vegas i synnerhet.

Casino Comopol uppmärksammade nyårsfirandet genom att ha stor fest med mat och karaoke som en uppenbar flirt med de många asiatiska gäster som sedan starten främjat omsättningen, och på Bellagio har man satt upp en gigantisk grisstaty med dekorationer som beskriver grisens symbolik.

Vi kan nog räkna med att bevittna ett köpmännens år där man anspelar på astrologi för att få oss att överkonsumera och vältra oss i dyr mat och fina saker. Den kinesiska kulturen har länge fascinerat stora delar av världen i övrigt, och deras spännande seder lockar även oss västerlänningar. Själva astrologibiten verkar inte så central längre, utan det är det kommersiella jippot som är själva högtiden.

Men om du är intresserad av och tror på kinesisk astrologi så ska du vara extra glad om du råkar vara född under ett grisår. Turen står på din sida och du får ett rikt liv fullt av överflöd. Grattis!

Kända pokerspelare födda i grisens år:

Sam Farha (1959)
Surinder Sunar (1959)
Cyndy Violette (1959)
Clonie Gowen (1971)
John Juanda (1971)
Erik Sagström (1983)

Grisens år: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007


Grisstatyn på Bellagio

/HeFo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0